Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

To Πακιστάν ζητά να σταματήσουν οι ΗΠΑ τις επιθέσεις

Συνομιλίες στο Λευκό Οίκο είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, με τον τελευταίο να ζητά από την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις επιδρομές τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο έδαφος της χώρας του, ένα ζήτημα που αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Ομπάμα και Σαρίφ στο Λευκό Οίκο (φωτ:Reuters)Ομπάμα και Σαρίφ στο Λευκό Οίκο (φωτ:Reuters)
Αν και οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις των χωρών τους και ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για το πόσο σημαντικό στρατηγικό εταίρο θεωρεί το Πακιστάν, ο Ναουάζ Σαρίφ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο θέμα των επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που σκιάζει συχνά την παραδοσιακά συμμαχική τους σχέση.
 
Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για το ζήτημα της διαμάχης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας για την περιοχή του Κασμίρ. Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Ναουάζ Σαρίφ να επιλέξει ένα σοφό μονοπάτι για τη μείωση της έντασης καθώς ήδη έχουν ξοδευτεί δις δολάρια για οπλισμό, ποσό που θα μπορούσε -όπως είπε- να επενδυθεί στην εκπαίδευση και την κοινωνική πρόνοια. Από την πλευρά του ο πακιστανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να εργαστεί από κοινού με την Ινδία για να επιλύσει ειρηνικά όλα τα ζητήματα που  προκαλούν έριδες, μεταξύ αυτών και της κυριότητας του Κασμίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου