Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Διακλαδική συνεργασία στη συντήρηση

Το 307 ΤΣΥΑΥ εκτέλεσε εργοστασιακού επιπέδου
συντήρηση σε ελικόπτερο AB-212ASW του ΠΝ
στο 1/5 του κόστους.
Παραδόθηκε σήμερα στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) από το 307 Τεχνικό Συγκρότημα Υποστήριξης Αεροπορικού Υλικού (ΤΣΥΑΥ), το πρώτο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο ΑΒ-212ASW του Πολεμικού Ναυτικού μετά από εργασίες συντηρήσεώς του εργοστασιακού επιπέδου, σε μία σημαντική επίδειξη ουσιαστικής και έμπρακτης διακλαδικότητος, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα του 307 ΤΣΥΑΥ, το οποίο ως γνωστόν υπάγεται στη Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων (ΔΙΣΕ) της ΑΣΔΥΣ και εδρεύει στο Στεφανοβίκιο μαζί με την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ). 


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το κόστος που επιβαρυνόταν μέχρι σήμερα το ΠΝ με την εκτέλεση της συγκεκριμένης εργασίας από την ΕΑΒ ανέρχονταν στο ποσό των €550.000 και μέσο όρο διάρκειας εργασιών 15 μήνες ενώ το αντίστοιχο κόστος από το 307 ΤΣΥΑΥ ανέρχεται περίπου σε €115.000. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΝ ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2012 την πραγματοποίηση επιθεώρησης Major Reinforced Inspection (MRI) σε ελικόπτερο AB-212ASW, αποκλειστικά από το προσωπικό της στις εγκαταστάσεις της Βάσης Ελικοπτέρων Ναυτικού.

Η ενίσχυση του 307 ΤΣΥΑΥ με προσωπικό και σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές θα συμβάλλει στην περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων και αυτονομία στο τομέα της συντήρησης του αεροπορικού υλικού.

H τελετή παράδοσης του ελικοπτέρου παρουσία των Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΝ.

Διακλαδικότητα στην πράξη
http://networkedblogs.com/Rve6a
                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου