Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Συρία: Γενική αμνηστία από τον Άσαντ

Διάταγμα μέσω του οποίου χορηγείται «γενική αμνηστία» για όλα τα «εγκλήματα» που έχουν διαπραχθεί μέχρι σήμερα, υπέγραψε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ο Μπασάρ Αλ ΆσαντΟ Μπασάρ Αλ ΆσαντΗ είδηση μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο επικαλούμενο το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι αυτή η πρωτοβουλία υιοθετείται «στο πλαίσιο της συμφιλίωσης και της ενότητας (…) μετά τις νίκες που σημείωσε ο συριακός στρατός» επί πεδίου.

Σε ένα διάταγμα που δημοσιεύθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Άσαντ μετατρέπει την θανατική ποινή που έχει επιβληθεί σε ισόβια κάθειρξη, μειώνει τις ποινές κάθειρξης για πολλά εγκλήματα ενώ ακυρώνει κάποιες άλλες.

Οι ξένοι που έχουν εισέλθει στην χώρα «για να ενταχθούν σε μια τρομοκρατική ομάδα ή να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια» θα λάβουν αμνηστία εάν παραδοθούν στις αρχές σε διάστημα ενός μήνα, αναφέρεται στο διάταγμα. Οι απαγωγείς που απελευθερώνουν τους ομήρους και οι λιποτάκτες επίσης καλύπτονται από τους όρους της αμνηστίας, σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=434266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου