Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Συρία: Περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εξέγερσης


Περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους 11.815 άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια στη Συρία από την αρχή της εξέγερσης ενάντια στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ, τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).


Συνολικά τα 17.012 θύματα περιλαμβάνουν, 11.815 άμαχους, 4.316 μέλη του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας και 881 λιποτάκτες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος της ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών της στη Συρία.


Από την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός στις 12 Απριλίου, όπως προβλεπόταν από το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Αναν, το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ σεβαστό, 5.898 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανέφερε η ίδια πηγή.

Εξήντα άνθρωποι, ανάμεσά τους 31 άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια στη Συρία, κυρίως σε βομβαρδισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου (βόρεια) και στο Ντέιρ Εζορ, σύμφωνα με το OSDH.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΝΕΝΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ.
    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ OSDH ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ "ΑΓΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗΣ" ΔΥΣΗΣ.
    ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ AL JAZEERA ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΒΡΙΚΟΝΤΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΑΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΣΑΝ.
    ΘΥΜΙΖΩ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΟΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ
    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΙΝΑΖΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΑΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή