Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Συμφωνία για 18 μαχητικά F-16 υπέγραψε το Ιράκ

Το Ιράκ υπέγραψε με τις Η.Π.Α νέα συμφωνία για την αγορά επιπλέον 18 αεροσκαφών F-16, μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας για την αγορά συνολικά 36 αεροσκαφών.



Η αρχική συμφωνία υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2011, και αφορούσε στην αγορά 18 μαχητικών, αξίας $3 δις. Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ η δεύτερη παρτίδα θα είναι έτοιμη μετά από 4 χρόνια. 

Ο Ιρακινός Υπ. Άμυνας, Sadoun al-Dulaimi, δήλωσε σε Αμερικανούς αξιωματούχους στην Βαγδάτη ότι το νέο συμβόλαιο δεν διαφέρει από το πρώτο και η υλοποίησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2018.
Ο Duliami επίσης ανέφερε ότι το Ιράκ συνομιλεί με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά συστημάτων αεράμυνας, καθώς επίσης και ελικοπτέρων Apache.


Η Ουάσινγκτον έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση του Ιράκ μια σειρά από συμφωνίες, για την πώληση οπλικών συστημάτων, που αγγίζουν τα $12 δις. Τα συμβόλαια αυτά ως σκοπό έχουν την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 

Η Βαγδάτη, στην προσπάθειά της να αναμορφώσει και να «αναγεννήσει» τις στρατιωτικές της δυνάμεις, έχει ήδη υπογράψει, μέσα στον Οκτώβριο, συμβόλαια με την Ρωσία και την Τσεχία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου