Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Την εμφάνισή του έκανε το πρώτο άρμα μάχης τουρκικής κατασκευής

Πρόκειται για το Altay, το πρώτο άρμα μάχης, τουρκικής κατασκευής, το οποίο έκανε την εμφάνισή του την εβδομάδα που μας πέρασε.



Το Altay είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Koç Holding's Otokar, με τη Hyundai Rotem και τη γερμανική MTU.
Η φάση του σχεδιασμού ολοκληρώθηκε και οι πρώτες δοκιμές έλαβαν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή στην επαρχία Sakarya's Arifiye, όπου εδρεύει το πρώτο κέντρο δοκιμών αρμάτων της Otokar. Παρόντες, ήταν και Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων.


Σύμφωνα με τον Διευθύνον Σύμβουλο της Otokar, Kudret Önen, το συγκεκριμένο κέντρο δοκιμών είναι το πιο προηγμένο στον κόσμο, ενώ για την κατασκευή του δαπανήθηκαν $10 εκ.

Για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο τουρκικό άρμα, δαπανήθηκαν $500 εκ. Η Roketsan σχεδίασε τη θωράκιση του άρματος, ενώ η MTU «παρείχε» τους πετρελαιοκινητήρες. Η Hyundai Rotem συνείσφερε με τεχνολογική υποστήριξη, ενώ το κεντρικό οπλικό σύστημα του άρματος θα κατασκευαστεί από την κρατική τουρκική Mechanical and Chemical Industry Corporation (MKEK).

Η ASELSAN, που αποτελεί μία πανίσχυρη τουρκική αμυντική βιομηχανία, θα σχεδιάσει το σύστημα ελέγχου πυρός του άρματος, το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να παράγεται μαζικά μεταξύ των τελών του 2016 και της αρχής του 2017.
Το άρμα μπορεί να βάλλει με βλήματα 120 mm και διαθέτει προστασία από χημικές και βιολογικές επιθέσεις. Φέρει κινητήρα ισχύος 1800 ίππων και φτάνει τη μέγιστη ταχύτητα των 70km/h.
Να σημειωθεί ότι η Otokar δραστηριοποιείται στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας εδώ και 25 χρόνια. Μέχρι τώρα έχει παράγει 25.000 στρατιωτικά οχήματα και εξάγει σε 15 χώρες. Στο πρώτο στάδιο, η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή 250 αρμάτων Altay.

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου