Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ BBC «Δαγκωτό» Ομπάμα ψηφίζει ο πλανήτης

Μπορεί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν μάχη στήθος με στήθος για τους διεκδικητές της προεδρίας των ΗΠΑ, ωστόσο, σύμφωνα με γκάλοπ του BBC σε 21 χώρες, ο υπόλοιπος κόσμος δείχνει σαφή προτίμηση στον Μπαράκ Ομπάμα και αν είχε την δυνατότητα θα τον ψήφιζε για μια δεύτερη θητεία.
«Δαγκωτό» Ομπάμα ψηφίζει ο πλανήτης
Κατά μέσο όρο το 50% προτιμά τον Ομπάμα, ενώ μόλις το 9% τάσσεται υπέρ του Μιτ Ρόμνεϊ. O Oμπάμα αναδεικνύεται νικητής στις 20 από τις 21 χώρες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση. Μοναδική εξαίρεση το Πακιστάν, όπου οι περισσότεροι προτιμούν τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.
Στο Πακιστάν, το 14% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του Ρόμνεϊ, ενώ το 11% υπέρ του Ομπάμα, ωστόσο πολύ υψηλό είναι το ποσοστό όσων δεν εκφράζουν κάποια προτίμηση (75%).
Η Γαλλία είναι η πιο ένθερμη υποστηρικτής του Ομπάμα με ποσοστό 72% υπέρ του αμερικανού προέδρου.
H Αυστραλία (67%) ο Καναδάς (66%) η Νιγηρία (66%) και η Βρετανία (65%) είναι μεταξύ των χωρών στις οποίες καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του Ομπάμα.
Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του Ρόμνεϊ, είναι η Κένυα (18%) και η Πολωνία (16%).
Τα ποσοστά που καταγράφηκαν ανά χώρα, στην ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος σας υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Τα ποσοστά που καταγράφηκαν ανά χώρα, στην ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος σας υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ακόμη και σε αυτές ωστόσο, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δεν κατορθώνει να ξεπεράσει τον πλανητάρχη.
Σε σχέση με 4 χρόνια πριν, ο Ομπάμα έχει αυξήσει τα ποσοστά του σε 7 εκ των 15 χωρών που συμμετείχαν και στα δυο γκάλοπ (σε Γαλλία, Βραζιλία, Βρετανία, Παναμά, Ινδονησία, Ινδία και Τουρκία), ενώ καταγράφει πτώση σε 4 (Κένυα, Μεξικό, Πολωνία, Κίνα), ενώ παραμένει σταθερό σε άλλες 4 (Αυστραλία, Καναδά, Νιγηρία, Γερμανία).
Η φετινή δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 3 Ιουλίου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, από την GlobeScan/PIPA, για το BBC, σε 21 χώρες, με την συμμετοχή 21.797 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου