Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Παζάρια για χρέος και χρηματοδότηση

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο καυτό θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υπάρξει οριστική απόφαση τη Δευτέρα, έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. 




Στόχος ήταν να παρουσιαστούν οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν γύρω από το ελληνικό χρέος και το κόστος κάθε μιας εξ αυτών.
 Η αίσθηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι σημειώθηκε πρόοδος. Κορυφαίο στέλεχος που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για το eurogroup της Δευτέρας δήλωσε ότι «αν δεν είμασταν κοντά σε απόφαση, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα». Ευρωπαϊκές πηγές σημείωναν ότι η τηλεδιάσκεψη, η οποία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, «ήταν πολύ δύσκολη». Βέβαια οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα. 

Προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία το Euro Working Group βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις όσο το σαββατοκύριακο. 

Δύσκολα τα "μαθηματικά" της λύσης 
Το βασικό σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει ότι το ΔΝΤ θα αποδεχθεί να αλλάξει ο στόχος για τη βιωσιμότητα του χρέους, από το 120% του ΑΕΠ στο 124% του ΑΕΠ το 2020.


ΠΗΓΗ; http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/741034/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου