Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συνομιλίες του Erdoğan με Ιράν και Πακιστάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan, είχε συνομιλίες με τους ηγέτες του Ιράν, του Πακιστάν και άλλων χωρών, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής της ομάδας D-8 των αναπτυσσόμενων χωρών που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του Πακιστάν την Πέμπτη.



Ο Erdoğan, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη συριακή κρίση καθώς και την κρίση στη Γάζα, και συζήτησε τα παραπάνω ζητήματα με τον Ιρανό Πρόεδρο, Mahmoud Ahmadinejad, τον Πακιστανό Πρόεδρο κ.Asif Ali Zardari, τον Πρόεδρο της Ινδονησίας κ.Susilo Bambang Yudhoyono και τον Αιγύπτιο Αντιπρόεδρο κ.Mahmoud Mekky.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν πρόσφατα πως οι Υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Τουρκίας και της Αιγύπτου, πρόκειται να συσκεφτούν, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ώστε να λάβουν αποφάσεις για την τρέχουσα κρίση στην Συρία.
Η ομάδα D-8 περιλαμβάνει το Ιράν, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Μαλαισία, το Πακιστάν, τη Νιγηρία, το Μπαγκλαντές και την Ινδονησία.

Η πρόταση του Erdoğan για περιφερειακές συνομιλίες προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση, δεν περιλαμβάνει μόνο την Αίγυπτο και το Ιράν, αλλά και τριμερείς συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας καθώς και Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου.
Η Ρωσία, που αποτελεί έναν ισχυρό υποστηρικτή του συριακού καθεστώτος, ανακοίνωσε την υποστήριξή της στην πρόταση, ωστόσο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια δήλωση για την ημερομηνία έναρξης των  προγραμματισμένων συζητήσεων.

ΠΗΓΗ: http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=2546&timicat1=74343&timicat2=18075&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου