Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ Επιδρομή στην Deutsche Bank

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην πανίσχυρη Deutsche Bank: μετά τη χθεσινή επιδρομή 500 αστυνομικών και υπαλλήλων του γερμανικού ΣΔΟΕ στις εγκαταστάσεις της τράπεζας σε όλη τη χώρα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και απάτη εναντίον του επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Γιούργκεν Φίτσεν, και του μάνατζερ Στέφαν Κράουζε.
Αστυνομικοί στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη.
Αστυνομικοί στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη.
Οι δύο άνδρες θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, επειδή η αμφιλεγόμενη φορολογική δήλωση της τράπεζας για το 2009 φέρει την υπογραφή τους.

Οπως ανακοίνωσε η Deutsche Bank, τα στοιχεία που ήταν ανακριβή διορθώθηκαν στη συνέχεια, ωστόσο η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης δεν θεωρεί ότι αυτό έγινε εγκαίρως.
Η Deutsche Bank βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών τα τελευταία δύο χρόνια για φορολογική απάτη που σχετίζεται με τα συμβόλαια για την ανταλλαγή εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, για τα οποία η τράπεζα είχε συστήσει ειδικό τμήμα.
Ηδη τον Απρίλιο του 2010 είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες από την αστυνομία για παράνομες συναλλαγές με τέτοια συμβόλαια ύψους αρκετών εκατομμυρίων.
Ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Γ. Φίτσεν
Ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας Γ. Φίτσεν
Τότε είχαν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου έξι άτομα, που ομολόγησαν ότι είχαν εισπράξει παράνομα από τις γερμανικές οικονομικές Αρχές εμφανίζοντας ψευδή πιστοποιητικά. Η επιδρομή στα κεντρικά και τα άλλα υποκαταστήματα της Deutsche Bank που έγινε αιφνιδιαστικά χθες είχε ως αποτέλεσμα να απαγγελθούν κατηγορίες σε 25 εργαζομένους του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για βαριάς μορφής φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πέντε εξ αυτών πρόκειται να τεθούν υπό κράτηση. Εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε ότι «η Deutsche Bank συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές».
Ο μάνατζερ της γερμανικής τράπεζας Στ. Κράουζε
Ο μάνατζερ της γερμανικής τράπεζας Στ. Κράουζε
Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει άλλο έναν «πονοκέφαλο» και δη την αποκάλυψη προ ολίγων ημερών από τους Financial Times ότι η Deutsche Bank έκρυψε ζημιές 12 δισ. κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης προκειμένου να μην καταφύγει στην κρατική στήριξη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τρεις πρώην εργαζόμενοι της γερμανικής τράπεζας έχουν καταθέσει σχετική καταγγελία στις ρυθμιστικές Αρχές, μεταξύ των οποίων και στη Sec των ΗΠΑ.
Η τράπεζα κατηγορείται, συγκεκριμένα, ότι δεν κατέγραψε σε τιμές market-to-market ζημίες κατά τη διάρκεια της περιόδου 2007-2009.
Η απάντηση της Deutsche Bank είναι ότι οι καταγγελίες αφορούν κινήσεις που έγιναν πριν από 2,5 χρόνια και είχαν κοινοποιηθεί το 2011, ενώ καταλήγει ότι «οι καταγγελίες έγιναν από ανθρώπους που δεν έχουν προσωπική γνώση ή ευθύνη για σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες».
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63752666

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου