Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

O Erdogan δίνει το στίγμα της δημογραφικής πολιτικής: «Πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 4 με 5 παιδιά»

Με νέα του «παρέμβαση», ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan, προέτρεψε τους Τούρκους νεόνυμφους να κάνουν τουλάχιστον 4 με 5 παιδιά και όχι τρία, όπως είχε παλαιότερα δηλώσει.



Παρευρισκόμενος χθες σε ένα γάμο στην επαρχία Gaziantep, ο Erdoğan έδωσε το στίγμα και το ρυθμό της δημογραφικής πολιτικής της χώρας του, λέγοντας τα εξής:

«Προσπαθούν να μειώσουν τον πληθυσμό της κοινωνίας μας, με σκοπό την αποδυνάμωση της χώρας. Προσωπικά, έχω μία αρχή. Η οικονομική ανάπτυξη είναι εφικτή μόνο μέσα από το ανθρώπινο κεφάλαιο, καθώς οι άνθρωποι είναι αυτοί που ορίζουν την εργασία, την παραγωγή, την κατανάλωση και τις επενδύσεις. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να έχουμε νέο και δυναμικό πληθυσμό. Αυτή τη στιγμή, το 60% του πληθυσμού μας είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών. Ωστόσο, βλέποντας τους ρυθμούς των γεννήσεων, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η περίοδος 2037-2040 είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Για αυτό το λόγο, όλα τα ζευγάρια θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 4 με 5 παιδιά».


«Ο γάμος αποτελεί μία μακρόχρονη διαδικασία. Στην πορεία του προκύπτουν καλές και κακές στιγμές. Στις καλές στιγμές, θα πρέπει να μοιραζόμαστε τη χαρά, ενώ θα πρέπει να μετατρέπουμε τις κακές στιγμές σε όμορφες, μέσα από την υπομονή. Όπως έχω ξαναπεί, συμβουλεύω πάντοτε τα ζευγάρια να κάνουν τρία παιδιά. Μιλώντας όμως για τη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας μας, ο αριθμός θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τρία παιδιά. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον του έθνους μας».

Πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=4373&timicat1=74343&timicat2=18075&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου