Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΕ Ολάντ: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συμφωνία

Οι διαπραγματεύσεις και οι συναντήσεις Κορυφής έχουν πλέον πάρει φωτιά εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς τα κράτη-μέλη προετοιμάζονται για τη Σύνοδο που ξεκινάει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Ολάντ: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συμφωνία
Κεντρικό θέμα: ο ύψους 1 τρισ. ευρώ προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την περίοδο 2014-2020, ένας προϋπολογισμός αναφορικά με τον οποίο οι 27 ηγέτες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία τον περασμένο Νοέμβριο.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συναντήθηκε χθες στο Παρίσι με τον Μόντι, προειδοποίησε με δηλώσεις του πως ακόμη δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας. «Θα κάνουμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ηγέτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Υπενθυμίζεται πως μόλις μία ημέρα πριν και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει αβέβαιη την επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό. «Η Γερμανία θα προσπαθήσει να συνεισφέρει στο αποτέλεσμα. Μόνο στο τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε εάν πετύχαμε», είχε σημειώσει η Μέρκελ.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63777855

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου