Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Ρουκέτα» λιτότητας χτυπάει το Πεντάγωνο

Αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών λόγω περικοπών θα λάβουν οι πολιτικοί υπάλληλοι του αμερικανικού Πενταγώνου, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα και της εφεδρείας.
O Λίον Πανέτα σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους του Πενταγώνου ανέφερε ότι είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να τεθούν σε εφεδρεία
O Λίον Πανέτα σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους του Πενταγώνου ανέφερε ότι είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να τεθούν σε εφεδρεία
Εφόσον ισχύσουν οι περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου, οι οποίες προγραμματίζονται για την 1η Μαρτίου, 800.000 πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ θα υποχρεωθούν να παίρνουν μία άδεια την εβδομάδα για διάστημα πέντε μηνών (μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου), που πρακτικά σημαίνει ότι ο μηνιαίος μισθός τους θα περικοπεί κατά 20%.
Την περασμένη Τετάρτη ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας, Λίον Πανέτα, ενημέρωσε επίσημα το Κογκρέσο για τη διαδικασία, ενώ σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους του Πενταγώνου, ανέφερε ότι είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να τεθούν σε εφεδρεία.

Ηγεσία
Για τις προθέσεις του υπουργού έχει ενημερωθεί και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και έχει χρονικό περιθώριο ως τις αρχές Μαρτίου για να ζητήσει εξαιρέσεις. Το μέτρο θα εξοικονομήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια και εντάσσεται σε περικοπές 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις οποίες πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο ως τα τέλη του οικονομικού έτους. Οι περικοπές αποτελούν μέρος των «αυτόματων περικοπών» για τη μείωση του ελλείμματος στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63786671

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου