Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στα άκρα η πολιτική κόντρα στην Ουκρανία

Τελεσίγραφο στον πρόεδρο Γιανουκόβιτς έστειλαν τα μέλη της αντιπολίτευσης καθώς οι συνομιλίες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Ανώτερο στέλεχος της αντιπολίτευσης προειδοποίησε με αντεπίθεση των διαδηλωτών στο Κίεβο εάν η κυβέρνηση δεν προκηρύξει πρόωρες εκλογές ενώ ο πρωθυπουργός απάντησε ότι μπορούν να γίνουν συμβιβασμοί αρκεί να αποφεύγονται τα τελεσίγραφα.
φωτ: AFPφωτ: AFP
Η κατάσταση στο Κίεβο είναι έκρυθμη μετά και το θάνατο δύο διαδηλωτών-την Τετάρτη-που επιβεβαιώθηκε ότι έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών. Είναι τα πρώτα θύματα της αντιπαράθεσης που ξεκίνησε στα τέλη Νοέμβρη μετά την απόφαση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Διαδηλωτές και αστυνομικοί βρίσκονται και σήμερα αντιμέτωποι στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας, στο κέντρο του Κιέβου, με ένα οδόφραγμα από τις φλόγες καιόμενων ελαστικών να τους χωρίζει, στον τόπο των σφοδρών συγκρούσεων των τελευταίων ημερών. Δεκάδες διαδηλωτές, πολλοί φορώντας κράνη, έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος της οδού Γκρουσέφσκι, πίσω από το τείχος της φωτιάς και του καπνού, πετώντας σποραδικά πέτρες και βόμβες μολότοφ ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απαντούν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης.

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=411377

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου