Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Συρία: Άγρια πολιορκία της Κομπανί

Πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει τη συριακή πόλη Κομπανί, την οποία πλήττουν με βλήματα όλμου τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εντείνοντας την πολιορκία της πόλης.

Μαύρα σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη Κομπανί (φωτ: EPA/SEDAT SUNA)Μαύρα σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη Κομπανί (φωτ: EPA/SEDAT SUNA)
Σφοδρές μάχες μαίνονται από το πρωί της Παρασκευής στην πόλη Κομπάνι (Άιν αλ-Άραμπ), της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας.
 
«Παρακολουθούμε με θλίψη το φονικό έργο του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Τζαφέρ Σεβέν, Κούρδος της Τουρκίας, αυτόπτης μάρτυρας των βομβαρδισμών από το τουρκικό μεθοριακό πέρασμα του Μουρσίτπιναρ και πρόσθεσε: «Οι αδελφοί μας βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει πολλή βία».
 
«Είναι μια σφαγή που διαπράττεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου», είπε ο Μπουρχάν Ατμάτσα, άλλος αυτόπτης μάρτυρας, καταγγέλλοντας: «Ο κόσμος παραμένει σιωπηλός, ενώ οι Κούρδοι σφαγιάζονται».
 
Εδώ και πολλές ημέρες, οι τζιχαντιστές έχουν προελάσει στα προάστια της πόλης Κομπανί. 
 
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει «αδειάσει από το 90% των κατοίκων της» και πως τα γύρω χωριά είναι πλέον «σχεδόν έρημα και ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος».
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λίγες χιλιάδες άμαχοι έχουν παραμείνει στην κουρδική πόλη  που αριθμούσε 70.000 κατοίκους πριν τον πόλεμο και είχε υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου