Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το Ισραήλ εκφράζει την ανησυχία του για την απόκτηση εξελιγμένου οπλισμού από την Τουρκία. The Turkish Central News




Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν από καιρό εκφράσει την ανησυχία τους για τον εξοπλιστικό ανταγωνισμό στον οποίο φαίνεται να εισέρχεται η περιοχή. Αφετηρία για το Ισραήλ είναι η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει περισσότερο εξελιγμένα όπλα.

Ισραηλινές διπλωματικές πηγές φανερώνουν ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ για απόκτηση τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων μεταφοράς πυραύλων έχουν δυσαρεστήσει το Ισραήλ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάτι τέτοιο θα βλάψει την υπεροχή των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων και θα εκκινήσει ένα σπιράλ εξοπλιστικού ανταγωνισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι η αγορά αφορά στα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα Predator. Το συγκεκριμένο μοντέλο θεωρείται ισχυρός ανταγωνιστής του αντίστοιχου ισραηλινού μοντέλου που παράγεται στη χώρα.

Τονίζεται ότι το Ισραήλ παρακολουθεί εδώ και καιρό τις προσπάθειες της Τουρκίας να αποκτήσει αυτού του είδους τον εξοπλισμό από διάφορες χώρες.

Τα τελευταία χρόνια η άλλοτε συνεργατική σχέση της Τουρκίας με το Ισραήλ έχει καταρρεύσει. Και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ τους έχει παγώσει.

Πηγή The Turkish Central News: http://turkishcentralnews.com/archives/14295
Μετάφραση Ελπινίκη Καρακώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου