Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Καναδός ΥΠΟΙΚ: Η ΕΕ έχει πλούσιες χώρες, να βρουν μόνοι τους τη λύση


Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους αποτελεί έναν «ξεκάθαρο και ζωντανό κίνδυνο» και δεν έχει βελτιωθεί παρά τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Jim Flaherty.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, είναι μία από τις λίγες φορές που ο Καναδός υπουργός Οικονομικών χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο για να αναφερθεί στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.


Όντας ο ίδιος ένας από τους πιο ισχυρούς επικριτές των ηγετών της ευρωζώνης για το ότι δεν έδρασαν αρκετά γρήγορα ώστε να ελέγξουν την κρίση, ο ενέτεινε τις πιέσεις τους ξανά, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στις 11 Οκτωβρίου.

«Η κύρια συζήτηση/ανησυχία της συνάντησης; Η Ευρώπη είναι το βασικό ζήτημα, πρέπει να είναι το βασικό ζήτημα, καθώς είναι ο ξεκάθαρος και υπαρκτός κίνδυνος, και παραμένει έτσι», τόνισε σε δημοσιογράφους.

«Τα πράγματα δεν έχουν πάει καλύτερα στην Ευρώπη, εξαιτίας της απουσίας δράσης», πρόσθεσε. Αναγνώρισε μεν ότι υπάρχουν κάποια βήματα που έχει κάνει η ΕΚΤ, τα οποία είναι βοηθητικά και προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη τράπεζες στην Ευρώπη που δεν είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και το γεγονός ότι έχουμε ζητήματα με κρατικό χρέος που επιμένουν, αυτά δεν έχουν αλλάξει».

Η συντηρητική κυβέρνηση του Καναδά, αντιστέκεται στις πιέσεις από άλλες χώρες προκειμένου να συνεισφέρει με επιπλέον κεφάλαια στο ΔΝΤ για να μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη.

«Θα επιμείνουμε στη θέση μας. Υπάρχουν πλούσιες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούν να χρηματοδοτήσουν μόνες τους τη λύση για το ζήτημα», δήλωσε.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου