Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: Διάσωση ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Κύπρο




Διάσωση ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 62% του ΑΕΠ της χώρας, αναμένεται να ζητήσει η Κύπρος, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, επικαλούμενο τρεις πηγές οι οποίες δεν κατονομάζονται. Μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που θα λάβει η Λευκωσία αναμένεται να διοχετευτεί στην ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών.


Σύμφωνα με τις πηγές του διεθνούς πρακτορείου, οι οποίες αποδίδουν τις πληροφορίες τους σε σχόλια του κύπριου υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή, οι εγχώριες εμπορικές τράπεζες υπέστησαν απώλειες της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της συμμετοχής τους στην απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους (PSI) και πλέον χρειάζονται κεφαλαιακή ένεση 5 δισ. ευρώ.

Αντίθετα, οι εκπρόσωποι της τρόικα που διαπραγματεύονται με τις κυπριακές αρχές έχουν τοποθετήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως φέρεται να ανέφερε ο κ. Σιαρλή.

Απαντώντας σε ερωτήματα του Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου αρνήθηκε να σχολιάσει επί των «ποσών ανακεφαλαιοποίησης».

Επιπλέον
, οι πηγές του Bloomberg, επικαλούμενες πάντα τον υπουργό Οικονομικών, τόνισαν πως η επίτευξη συμφωνίας με την τριμερή είναι απαραίτητη ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να εκπληρώσει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της έως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου