Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΤΥΣΕΙΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ


Γάλλοι παρατηρητές θα πραγματοποιήσουν πτήσεις επιθεώρησης πάνω από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στο πλαίσιο της Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών, ενώ Ρώσοι επιθεωρητές θα κάνουν το ίδιο πάνω από το έδαφος της Νορβηγίας, είπε ένας Ρώσος εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης.


«Κατά την περίοδο από 15 έως και 20 Οκτωβρίου, μια γαλλική αποστολή θα πραγματοποιήσει πτήση επιτήρησης με αεροσκάφος C-130H πάνω από τη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με τη διεθνή Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, και μια ομάδα Ρώσων επιθεωρητών με αεροσκάφος Antonov An-30B θα πραγματοποιήσει πτήση επιτήρησης πάνω από το έδαφος της Νορβηγίας μεταξύ 15 και 19 Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος.   


Επίσης, είπε ότι η γαλλική αποστολή θα διεξάγει πτήσεις επί άοπλου αεροσκάφους, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από διεθνείς εμπειρογνώμονες και ειδικούς, μεταξύ άλλων και από τη Ρωσία.


Η Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, υπεγράφη το 1992 με πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ George H.W. Bush, και καθιέρωσε έναν σύστημα άοπλων πτήσεων εναέριων παρατηρήσεων πάνω από τις επικράτειες των 34 καρτών-μελών της, για την προώθηση του ανοίγματος και της διαφάνειας των στρατιωτικών τους δυνάμεων και δραστηριοτήτων.

Η Συνθήκη τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2002, και το καθεστώς του καλύπτει τις εθνικές επικράτειες (γη, νησιά, καθώς και τα εσωτερικά και χωρικά ύδατα) όλων των κρατών που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της ασφάλειας στην Ευρώπη.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΨΥΛΛΟΣ

ΠΗΓΗ:   http://en.rian.ru/mlitary_news/20121015/176630932.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου