Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Λ.Φαμπιούς: «Πολύ μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας» στη Λιβύη


Στη Λιβύη υπάρχει «ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας» διότι ο στρατός και οι αστυνομικές δυνάμεις «δεν βρίσκονται απολύτως υπό έλεγχο», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και πρόσθεσε πως σύντομα θα μεταβεί στη Λιβύη, την οποία η Γαλλία έχει την πρόθεση να βοηθήσει.


"Η κατάσταση είναι δύσκολη και υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας διότι ο στρατός και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο», τόνισε ο Φαμπιούς στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

"Πρέπει να υπάρξει αναδιοργάνωση, η Λιβύη είναι μια πλούσια χώρα, υπάρχει πολύ πετρέλαιο», σε αντίθεση με τις άλλες γειτονικές χώρες «που είναι φτωχές», όμως «υπάρχει θέμα αναδιοργάνωσης που είναι επιτακτικό και εμείς φυσικά μπορούμε να βοηθήσουμε», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

"Μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά, διοικητικά με την παρουσία μας, σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης, θα το κάνουμε. Όμως δεν πρόκειται απλώς για ένα θέμα οργάνωσης...πρέπει το νέο καθεστώς, ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός να βάλουν λίγη τάξη...», πρόσθεσε.

Ο Φαμπιούς δεν διευκρίνισε το πότε ακριβώς θα μεταβεί στη Λιβύη. Η αρχική σκέψη να επισκεφτεί τη χώρα εγκαταλείφθηκε για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου