Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Νέα υπόθεση κατασκοπείας στην Ταϊβάν

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε την σύλληψη του πρώην επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της Διεύθυνσης Μετεωρολογίας και Ωκεανογραφίας (METOC) του Ναυτικού ως υπόπτου για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.


Στη Κίνα φαίνεται να κατέληξαν πληροφορίες από τη νευραγλική διεύθυνση ναυτικών χαρτών της Ταϊβάν.


Η ανακοίνωση εκδόθηκε σε απάντηση δημοσιεύματων που υποστήριζαν ότι συνελήφθησαν οκτώ άτομα για υπόθεση κατασκοπείας, μεταξύ των οποίων και τρεις απόστρατοι αξιωματικοί. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Άμυνας ενημερώθηκε από δίκτυα πληροφοριών ότι Κινέζοι πράκτορες προσέγγισαν τον Αντιπλοίαρχο ε.α. Chang Chih-hsin με σκοπό να τον στρατολογήσουν καθώς η ΜΕΤΟC είναι η αρμόδια υπηρεσία για την κατασκευή χαρτών που χρησιμοποιεί το Ναυτικό της Ταϊβάν.

 Δημοσιεύματα του Τύπου υποστηρίζουν ότι από την συγκεκριμένη υπόθεση κατασκοπείας σημειώθηκε διαρροή απόρρητων πληροφοριών στην Κίνα, όπως τα πολεμικά σχέδια του στόλου υποβρυχίων και τα σχέδια άμυνας των ακτών.

ΠΗΓΗ: http://strategyreports.wordpress.com/2012/10/30/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%B2%CE%AC%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου