Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

FARC: Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά ο ειρηνευτικός διάλογος με την κολομβιανή κυβέρνηση


Ο ειρηνευτικός διάλογος στην Κολομβία μεταξύ της κυβέρνησης του Χουάν Μανουέλ Σάντος και των ανταρτών της οργάνωσης FARC θα αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου στο Όσλο  ανακοίνωσε η οργάνωση στην Αβάνα.


"Οι εργασίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα αρχίσουν στις 15 Οκτωβρίου φέτος και μια δημόσια ανακοίνωση θα γίνει στις 17 του μηνός στο Όσλο της Νορβηγίας», αναφέρει ανακοίνωση.


Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για να τεθούν οι βάσεις μιας ενδεχόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας είχε προγραμματιστεί αρχικά στις 8 Οκτωβρίου στη νορβηγική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις που έχουν γραφείο στην Αβάνα.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κατόπιν στην πρωτεύουσα της Κούβας που είναι, μαζί με τη Νορβηγία, μία από τις εγγυήτριες της ειρηνευτικής διαδικασίας χώρες.

Οι συνομιλίες αυτές που αποσκοπούν στον τερματισμό 50 χρόνων ένοπλης σύγκρουσης αποτελούν την τέταρτη προσπάθεια για διάλογο μεταξύ των αρχών και της παλαιότερης οργάνωσης ανταρτών της Λατινικής Αμερικής.

Η μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση της Κολομβίας που ιδρύθηκε το 1964 κατά την εξέγερση των χωρικών διαθέτει στις τάξεις της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, 9.000 μαχητές σε αγροτικές περιοχές της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου