Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΡΟΜΝΕΙ «Γκάφα» του αντιπροέδρου Μπάιντεν «ψάρεψαν» οι ρεπουμπλικάνοι

Την «γκάφα» του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που δήλωσε ότι την τελευταία τετραετία αφανίστηκε η μεσαία τάξη των Αμερικανών, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι Ρεπουμπλικάνοι, έχοντας ήδη στο... ενεργητικό τους δύο μεγαλύτερες «γκάφες» του υποψηφίου τους, Μιτ Ρόμνεϊ.



Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μιλούσε σε συγκέντρωση στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας για την αύξηση των φόρων που, όπως υποστηρίζει, ετοιμάζουν οι Ρεπουμπλικάνοι στην περίπτωση που κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές, στις 6 Νοεμβρίου. "Πώς μπορούν να δικαιολογήσουν την αύξηση των φόρων στη μεσαία τάξη η οποία αφανίστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια;" διερωτήθηκε.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν άργησαν να απαντήσουν στην "γκάφα" του Μπάιντεν.
"Συμφωνώ με τον Τζο Μπάιντεν, η μεσαία τάξη αφανίστηκε την τελευταία τετραετία και για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε μια αλλαγή τον Νοέμβριο" ήταν το σχόλιο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Μιτ Ρόμνεϊ στο Twitter. Δεν διευκρινίζεται πάντως αν γράφτηκε από τον ίδιο τον υποψήφιο πρόεδρο.
Ο Μπάιντεν "παραδέχτηκε σήμερα αυτό που ξέρουν ήδη οι Αμερικανοί, ότι η μεσαία τάξη εξολοθρεύτηκε υπό την προεδρία του Ομπάμα και εξαιτίας της πολιτικής του που απέτυχε", δήλωσε από την πλευρά της μία εκπρόσωπος του κόμματος, η Αλεξάντρα Φραντσέσκι. Η εκπρόσωπος διερωτήθηκε μάλιστα αν ο Μπάιντεν γνωρίζει ότι "υποτίθεται ότι κάνει εκστρατεία υπέρ του Ομπάμα", προσθέτοντας: "Σε κάθε περίπτωση, Τζο, συμφωνούμε".
Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει ήδη υποπέσει δύο φορές σε λεκτικά σφάλματα. την πρώτη φορά όταν μιλώντας σε δωρητές του κόμματος, είχε πει ότι οι μισοί ψηφοφόροι των Δημοκρατικών είναι πολίτες που εξαρτώνται από τα χρήματα του κράτους για την επιβίωσή τους και την δεύτερη φορά όταν, ευρισκόμενος στο Ισραήλ, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως «το οικονομικό χάσμα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς οφείλεται στη διαφορετική τους... κουλτούρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου