Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Δωδεκάνησα: χαμόγελα από την νέα συμφωνία με την Ryanair

Δωδεκάνησα: χαμόγελα από την νέα συμφωνία με την Ryanair
Σε συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryan air για την πραγματοποίηση πτήσεων προς την Ρόδο από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις προχώρησαν οι φορείς της Δωδεκανήσου ύστερα από διαπραγματεύσεις αρκετών μηνών.

Η ανακοίνωση υπογραφής της συμφωνίας έγινε από τους προέδρους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συμφωνία που υπεγράφη με την αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου ΔΕΤΑΠ περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση της συνδιαφήμισης που θα κάνει η αεροπορική εταιρία για τη Δωδεκάνησο στην ιστοσελίδα της και αφορά πτήσεις για τη Ρόδο και την Κω.

Το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με βάση το Ελληνικό Δίκαιο, θα αφορά τα έτη 2013 και 2014 και θα περιλαμβάνει για τον μεν πρώτο χρόνο την πραγματοποίηση 16 πτήσεων εβδομαδιαίως, το διάστημα από 1 Απριλίου έως και 31 Οκτωβρίου, ενώ για το δεύτερο χρόνο το χρονικό διάστημα θα επεκταθεί κατά δύο μήνες. Το ποσό που θα καταβάλουν οι φορείς της Δωδεκανήσου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και είναι μειωμένο κατά 260.000 ευρώ από το αρχικό ποσό το οποίο είχε τεθεί στις συζητήσεις που έγιναν.

Οι απευθείας πτήσεις προς Ρόδο και Κω θα συνδέσουν τα δύο νησιά, με πόλεις της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, ενώ στη συμφωνία συμμετέχουν οι δήμοι Ροδίων και Κω, ο ΠΡΟΤΟΥΡ (οργανισμός προβολής και διαφήμισης της Ρόδου), η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο ενιαίος φορέας τουρισμού Κω-Νισύρου.

Για την αίσια κατάληξη που είχαν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε κοινή συνέντευξη τύπου οι κ.κ. Πάππου και Καμπουράκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για τη θετική συμβολή των πτήσεων στην αύξηση της τουριστικής κίνησης των δύο νησιών. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου -αφού αναφέρθηκε στην πρώτη συμφωνία που υπεγράφη το 2010- η οποία, όπως είπε, είχε ως αποτέλεσμα να έρθει η εταιρεία στην Ελλάδα και τα οφέλη ήταν πολλαπλά στην τοπική αγορά.

«Πετύχαμε να λειτουργήσουν ξενοδοχεία που ήταν κλειστά για δεκαετία», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η περιοχή έχει ανάγκη κάθε έργου που θα στηρίξει τον τουρισμό. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, η Ryan air έχει μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς τουριστών τους οποίους έχει ανάγκη ο τόπος μας για να τονωθούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ εκτίμησε πως η υπογραφή αυτής της συμφωνίας είναι η αρχή μίας μεγάλης προσπάθειας που ξεκινούν από κοινού επιμελητήριο και ξενοδόχοι της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ευχαρίστησε ξεχωριστά κάθε έναν από τους φορείς που μετέχουν στη συμφωνία, διαβεβαιώνοντας ότι η κοινή προσπάθεια θα συνεχιστεί προς όφελος της περιοχής. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει στην τοπική οικονομία η πιστωτική ασφυξία που παρατηρείται, ενώ με την έλευση περισσότερων τουριστών θα υπάρξει σημαντική οικονομική ανάσα. 

Πηγή http://www.ypodomes.com/index.php/limania-aerodromia/aerodromia/item/16881-%CE%B4%CF%89%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-ryanair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου