Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ «FOCUS» Το ελληνικό εξώφυλλο του Σόιμπλε

Την Αφροδίτη της Μήλου και μία Ελληνίδα πρόεδρο στο τιμόνι της Ενωμένης Ευρώπης επέλεξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ως υποθετικό εξώφυλλο για το περιοδικό «Focus».
Ο Β. Σόιμπλε επέλεξε ως εξώφυλλο του «Focus» την Αφροδίτη της Μήλου, χωρίς την άσεμνη χειρονομία που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων
Ο Β. Σόιμπλε επέλεξε ως εξώφυλλο του «Focus» την Αφροδίτη της Μήλου, χωρίς την άσεμνη χειρονομία που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων
Το γερμανικό περιοδικό, που γιορτάζει τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του, ζήτησε από διάφορες προσωπικότητες να διαμορφώσουν ένα υποθετικό πρωτοσέλιδο, χωρίς να ενδιαφέρονται για την εμπορική επιτυχία.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θυμήθηκε το εξώφυλλο με την άσεμνη χειρονομία και αποφάσισε να παρουσιάσει τη «Θεά του Ερωτα όμως της αξίζει: κλασικά ωραία, χωρίς το καταραμένο μεσαίο δάχτυλο».

Σύμφωνα με το «Focus», «παρά τις ρήξεις και τα προβλήματα η Ευρώπη είναι για τον πολιτικό της CDU μια συμμαχία αγάπης», ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι «μια άμεσα εκλεγμένη πρόεδρος ή ένας άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρώπης θα ήταν ένα μεγάλο βήμα στον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την Ευρώπη τους».
Στο υποθετικό εξώφυλλο ο χιτώνας του αγάλματος έχει πάρει τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και ο συνοδευτικός τίτλος είναι: «Μια πρόεδρος για την ευρωοικογένεια. Η Ευρώπη επέλεξε: η πρώτη πρόεδρος της ΕΕ προέρχεται από την Ελλάδα». Προαναγγέλλεται ακόμη ένα πλαστό 10σέλιδο αφιέρωμα: «Τι θέλει πραγματικά η Ελλάδα, τι σημαίνει η επιλογή για τη Γερμανία, πώς ψήφισαν οι Γερμανοί αλλά και αριθμοί, αναλύσεις, αντιδράσεις».

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63766819

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου