Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σημαντική η Παρουσία της Ελληνικής Ναυτιλίας στις Πλατφόρμες Εξόρυξης

Αίσθηση συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση του Γιώργου Οικονόμου να μεταφέρει την έδρα του κολοσσού των υποθαλάσσιων γεωτρήσεων, Ocean Rig, στην Αθήνα. Η κίνηση αυτή είναι μεγάλης σπουδαιότητας αφού έως σήμερα ο τομέας των υποθαλάσσιων γεωτρήσεων ήταν και παραμένει, σε μεγάλο ποσοστό, υπόθεση των βορειοευρωπαίων. 

Μετά την ανάπτυξη της αγοράς στις βόρειες θάλασσες, οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων στις υποθαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Αφρικής και της Νότιας Αμερικής συνέβαλαν στην εξάπλωση του συγκεκριμένου κλάδου σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης.

«Στα τέλη της τελευταίας δεκαετίας υπήρξε μεγάλος προβληματισμός εάν η αγορά θα μπορέσει να παρέχει πλοία εξορύξεων για μεγάλα βάθη που είναι πανάκριβα και απαιτούν ιδιαίτερη τεχνογνωσία κι εμπειρία. Επενδύοντας σταδιακά στην εισηγμένη στο Όσλο Oceanic Rig, ο Γιώργος Οικονόμου απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο σχετικά σύντομα και την έκανε θυγατρική του μεγάλου ναυτιλιακού ομίλου Dryships.

Ήταν η γενναία απόφαση που έδωσε άλλη διάσταση στην εισηγμένη στην Αμερική εταιρεία με την είσοδο στην ναυτιλία νέων τεχνολογιών» επεσήμανε στο «protothema.gr» υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας που παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις του Γιώργου Οικονόμου.

«Η Oceanic Rig εξελίχθηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στον κόσμο. Η επιτυχημένη πορεία της οφείλεται και στην έξυπνη αλλά και αναγκαία σε μεγάλο βαθμό από φάση του Γ. Οικονόμου να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το σκανδιναβικό μάνατζμεντ με έδρα το Stavanger στη βόρειας Νορβηγία όπου δημιουργήθηκε μία σταθερή επικοινωνία με στελέχη του εταιρειών του Οικονόμου Cardiff και Dryships», επισημαίνουν κύκλοι της ναυτιλιακής αγοράς και προσθέτουν:

«Σιγά σιγά έφτασε η ώρα για την ιστορική μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα που αποτελεί κίνηση ορόσημο για την Ελληνική Ναυτιλία. Η Οcean Rig δίνει την δυνατότητα πιστοποίησης της ελληνικής ναυτιλίας στις πλατφόρμες εξόρυξης.

Ο Γ. Οικονόμου πιστεύει στις δυνατότητες της επιχειρηματικής του ομάδας κάνοντας το κατάλληλο «πάντρεμα» με τα αντίστοιχα διεθνή στελέχη διευρύνοντας την τεχνολογική βάση των εταιρειών του και δίνοντας άλλον αέρα στην ελληνική ναυτιλία».

ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=67012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου