Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: “Ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες εξέφρασε ο Φ.Ολάντ

holsam

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κορυφαίους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

«Με τη Γαλλία μας συνδέουν στενοί δεσμοί. Βρεθήκαμε πολλές φορές να πολέμαμε πολλές φορές ολοκληρωτισμούς. Η σταθεροποίηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως και η ένταξη της χώρας μας στην Ενωμένη ευρώπη βρήκε συμπαράστατη τη Γαλλία. Για το κοινωνικό και το αναπτυξιακό πρόσωπο της ευρώπης συζητήσαμε με τον γάλλο πρόεδρο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση στο μέγαρο Μαξιμου με τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

«Ο κ. Ολάντ εξέφρασε τον σεβασμό του για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, στήριξε μια γραμμή λιγότερο σκληρής λιτότητας. Κοιτάζουμε την δημιουργία νέων πρωτοβουλιών μεταξύ Ελλάδας- Γαλλίας για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. Επίσης, συζητήσαμε ενδελεχώς την άμεση ανάμιξη της Γαλλίας στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και σε πλήθος επενδύσεων που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

«Η Γαλλία σήμερα δίνει μαζί μας τον αγώνα για περισσότερη αλληλεγγύη και ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ενημέρωσα τον φίλο Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο της Ελλάδας. Υπογράμμισα και το βαρύ τίμημα της ύφεσης και της ανεργίας. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε τη στήριξη του για να θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, και πρόσθεσε πως, «η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για τον τουρισμό με τη Γαλλία, ενώ το γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών Και Δανείων θα συμμετέχει στο Αναπτυξιακό Ταμείο επιχειρήσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας.Στο γεύμα θα συζητήσουμε για τα κοινά συμφέροντα μας πάνω σε διεθνή ζητήματα. Θα συζητήσουμε για τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, τα οποία σε λίγο θα αποδειχθούν ότι είναι σημαντικά», είπε καταλήγοντας.

«Είμαι εδώ ως ηγέτης μίας χώρας που θέλησε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνης. Ήρθα για να βοηθήσω στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος από την πλευρά του.

Σημαντική ήταν η δήλωση του γάλλου προέδρου για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο.

«Τα κοιτάσματα πρέπει πρώτα να βρεθούν και στη συνέχεια να τύχουν εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και το διεθνές δίκαιο. Αν η Γαλλία μπορέσει να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων, θα το πράξει» είπε ο γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός είπε ότι «είναι δικαίωμά μας να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ, δικαίωμα που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και θα το πράξουμε όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει. Μαζί με την Κύπρο θα παίξουμε σημαντικό ρόλο στην προμήθεια υδρογονανθράκων στην Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι σε 15 ημέρες θα μεταβεί στην Τουρκία, συνοδευόμενος από πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Γάλλος Προεδρος είπε ακόμη πως ήρθε στην Ελλάδα για να κινητοποιήσει τις γαλλικές επιχειρήσεις. Τόνισε πως πρέπει «να δώσουμε στην Ελλάδα κάθε ευκαιρία να πετύχει». Επίσης, αναφέρθηκε σε συμφωνία για τον τουρισμό καθώς και σε άλλες που βρίσκονται σε εξέλιξη στους τομέις της υγείας, της φορολογίας και του κτηματολογίου. Τόνισε επίσης πως δεν επισκέφτηκε την Ελλάδα για να πουλήσει εξοπλισμούς  αλλά για να δείξει αλληλεγγύη και να επανέλθει εμπιστοσύνη και επενδυτές στην χώρα.

πηγή http://www.bankwars.gr/2013/02/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου