Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πώς και ποιοι εξακολουθούν να βγάζουν παράνομα τα χρήματά τους από την Κύπρο


Τουλάχιστον τρία άτομα πιάστηκαν, τις τελευταίες ημέρες, να προσπαθούν να βγάλουν από την Κύπρο ποσά μεγαλύτερα των 200.000 ευρώ, ενώ επιτήδειοι πλησιάζουν Ρώσους επιχειρηματίες, προτείνοντάς τους να “φυγαδεύσουν” τα χρήματά τους έναντι προμήθειες που αγγίζει το δυσθεώρητο ύψος του 20%, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί μία μαζική έξοδος κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες, έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις συναλλαγές, με αποτέλεσμα όσοι βγαίνουν από τη χώρα να μην μπορούν να έχουν μαζί τους πάνω από 1.000 ευρώ.
Όμως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, αρκετοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς. Τα τρία άτομα που βρέθηκαν να κρύβουν πάνω τους μεγάλα ποσά προσήχθησαν για ανάκριση, ενώ τα χρήματά τους κατασχέθηκαν.
Ο Ρώσος επιχειρηματίας Sergei Tyulenev, αποκάλυψε στους FT ότι Κύπριοι τον πλησίασαν, προτείνοντάς του να τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του να απομακρύνει τις καταθέσεις του, ποσού άνω του 1 εκατ. ευρώ, από τη Λαϊκή Τράπεζα. Οι άνθρωποι αυτοί του πρότειναν να μεταφέρουν τις καταθέσεις του στην Ελληνική Τράπεζα, ζητώντας, όμως, να λάβουν ως αμοιβή 200.000 ευρώ και μάλιστα προκαταβολικά. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε.
“Υπάρχουν αμφίβολες εκροές κεφαλαίων από την Κύπρο αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Είμαι σίγουρος ότι είναι οι 'φίλοι' και οι 'φίλοι' δεν είναι μόνο οι Ρώσοι”, λέει στους FT ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, που έλαβε μέρος στις κυπριακές διαπραγματεύσεις.



Πηγή: Πώς και ποιοι εξακολουθούν να βγάζουν παράνομα τα χρήματά τους από την Κύπρο | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/7578/pos-kai-poioi-exakoloythoyn-na-vgazoyn-paranoma-ta-hrimata-toys-apo-tin-kypro#ixzz2PEJavjCU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου