Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο «Λαός της Ελευθερίας» αμφισβητεί Ναπολιτάνο και ζητά νέες διαβουλεύσεις στα κόμματα

Την έναρξη νέας φάσης διαβουλεύσεων ανάμεσα στα κόμματα ζήτησε ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Αντζελίνο Αλφάνο, αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς την πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για τη σύσταση δυο επιτροπών εμπειρογνωμόνων.


«Θεωρούμε αναγκαίο ο πρόεδρος Ναπολιτάνο να ξαναρχίσει τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις και οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις να αρχίσουν και πάλι τον μεταξύ τους διάλογο. Το σπίτι καίγεται. . . δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές άλλες αναβολές και καθυστερήσεις», τονίζει ο Αλφάνο σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο γραμματέας του κόμματος του «Καβαλιέρε» υπογραμμίζει ότι «ή προκύπτει μια πολιτική σύγκλιση για σύνθεση κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, ή πρέπει να γίνουν και πάλι εκλογές χωρίς να χαθεί η ευκαιρία του Ιουνίου για προσφυγή στις κάλπες».

Αναμένεται η αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων και του ίδιου του Ιταλού προέδρου.

Αύριο και τουλάχιστον το επόμενο δεκαήμερο η πολιτική διαδικασία «παγώνει» καθώς αρχίζουν το έργο τους οι δυο επιτροπές εμπειρογνωμόνων —στις οποίες συμμετέχουν πολιτικοί, οικονομολόγοι, νομικοί και συνταγματολόγοι— που επέλεξε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ώστε να προταθούν προγραμματικές θέσεις κοινής αποδοχής, ώστε να διευκολυνθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου