Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Gerhard Schroeder: “Η Γερμανία πρέπει να ηγείται όπως ζευγαρώνουν οι σκαντζόχοιροι”


Η Γερμανία είναι “καταδικασμένη” να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, όμως, το κάνει με λάθος τρόπο, προειδοποιεί με συνέντευξή του στο Spiegel ο πρώην καγκελάριος Gerhard Schroeder, επικρίνοντας τη Merkel για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση χρέους.
“Εξαιτίας της οικονομικής της δύναμης και της πολιτικής της σημασίας, η Γερμανία είναι προορισμένη να αναλάβει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, και εγώ συνειδητοποίησα, επί των ημερών μου στην καγκελαρία, ότι η Γερμανία μπορεί να ηγηθεί της Ευρώπης μόνο με τον τρόπο που ζευγαρώνουν οι σκαντζόχοιροι”, δηλώνει ο Schroeder. Και όταν ο δημοσιογράφος έκπληκτος τον ρωτά ποιος είναι αυτός ο τρόπος, εκείνος απαντά: “Με μεγάλη προσοχή”.

“Οι άλλες χώρες περιμένουν ηγεσία από τη Γερμανία, αλλά όχι αλαζονεία. Σχόλια όπως το 'η Ευρώπη μιλά γερμανικά' δεν βοηθούν και πολύ”, εξηγεί.
Όταν τον ρωτούν για το εάν η Angela Merkel κάνει καλά τη δουλειά της, εκείνος απαντά: “Η κα Merkel άργησε πολύ να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις να δώσει βοήθεια και να δείξει αλληλεγγύη. Και αυτό ανέβασε το κόστος της διάσωσης του ευρώ. Όμως, δεν αρνείται να δείξει τη γερμανική ηγεμονία. Αντ΄ αυτού, την εφαρμόζει με έναν συγκρατημένο τρόπο. Νομίζω ότι αυτό είναι σωστό”.


Πηγή: Gerhard Schroeder: “Η Γερμανία πρέπει να ηγείται όπως ζευγαρώνουν οι σκαντζόχοιροι” | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/7589/gerhard-schroeder-i-germania-prepei-na-igeitai-opos-zeygaronoyn-oi-skantzohoiroi#ixzz2PEMuzgUj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου