Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πιθανά έσοδα ύψους 50-60 δις ευρώ από το οικόπεδο 12 θα ανακοινώσει η κυπριακή κυβέρνηση

Lakkotripis01-02october2013
Μεταξύ των ωρών 3.00 και 4.30 το απόγευμα σήμερα αναμένονται οι ταυτόχρονες ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη στη Λευκωσία, την Noble και την Delek, των αποτελεσμάτων της επιβεβαιωτικής γεώτρησης «Αφροδίτη 2».


Προηγουμένως, ο Γιώργος Λακκοτρύπης θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως εκπροσώπους των κομμάτων. Να σημειωθεί ότι αναμένεται πως οι ανακοινώσεις Noble και Delek δεν θα είναι πανομοιότυπες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγχυση. Σύμφ.ωνα με πληροφορίες του mignatiou.com, ο κ. Λακκοτρύπης θα ανακοινώσει πιθανά έσοδα ύψους 50-60 δισεκατομμυρίων ευρώ
Συγκεκριμένα, ενώ τα αποτελέσματα σε όλες τις περιπτώσεις αναφέρονται σε αξιολογήσεις και πιθανότητες μεγέθους του κοιτάσματος, με τη μαθηματική μέθοδο «Μόντε Κάρλο, στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι πιθανότητες από 25% έως 75%, ενώ στο Ισραήλ ανακοινώνονται οι πιθανότητες από 10% έως 90%.

Για το ίδιο θέμα το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε τα εξής:

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν τα επίσημα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο τεμάχιο « Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), για την ποσότητα φυσικού αερίου.

Η ανακοίνωση θα γίνει ταυτόχρονα από την κυπριακή κυβέρνηση και την εταιρεία Noble. Ανάλογη ενημέρωση αναμένεται να γίνει και εκ μέρους της εταιρείας Delek.

Προηγουμένως, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο και θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τους οποίους θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ποσότητα φυσικού αερίου φαίνεται να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη. 

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι οι σχεδιασμοί για την κατασκευή και λειτουργία του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου  πρέπει να συνεχιστούν.

Read more: http://mignatiou.com/?p=13558#ixzz2gfTwNQEZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου