Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Βραζιλία-Ρωσία: Πρόταση-βόμβα για το μαχητικό T-50

Μια υποψία που είχε διατυπωθεί από τις 28 Ιανουαρίου του 2011 στο «defence-point.gr», έρχεται να δικαιωθεί δυόμισι χρόνια αργότερα (http://www.defence-point.gr/news/?p=5816). Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να προτείνουν στους Βραζιλιάνους ακόμα και τη συμμετοχή τους στο υπερφιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης του μαχητικού πέμπτης γενιάς T-50 της Sukhoi!
Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, θα βρίσκεται στη Λατινική Αμερική το διάστημα 14-17 Οκτωβρίου για την πραγματοποίηση επισήμων επισκέψεων στο Περού και τη Βραζιλία. Στη δεύτερη μάλιστα, δεν πρόκειται να προτείνει μόνο την προμήθεια του επίσης εξαιρετικού Sukhoi Su-35, το οποίο σύμφωνα με τους Ρώσους βρίσκεται στον «προθάλαμο» της πέμπτης γενιάς.

Η συγκυρία είναι ευνοϊκή και οι Ρώσοι αποφάσισαν να κάνουν την πραγματικά δελεαστική τους προσφορά, σε μια στιγμή που οι σχέσεις Βραζιλίας και Ηνωμένων Πολιτειών υποφέρουν,εξαιτίας των αποκαλύψεων για τη δράση της NSA στον τομέα των παρακολουθήσεων – υποκλοπών, στελεχών της βραζιλιάνικης κυβέρνησης… σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας.

Οι Ρώσοι επιχειρούν να κάνουν το απόλυτο «ματ», αφήνοντας πίσω τις τρεις υποψηφιότητες για τον διαγωνισμό προμήθειας 36 μαχητικών αεροσκαφών της Αεροπορίας τους, που περιλαμβάνουν τη γαλλική εταιρία Dassault Aviation που προσφέρει το Rafale, την αμερικανική Boeing που εμπορεύεται το F/A-18E/F Super Hornet και το μεγάλο αουτσάιντερ, παρότι αρχικά το αγαπημένο των Βραζιλιάνων πτεράρχων, JAS-39 Gripen NG της σουηδικής SAAB.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου