Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Noble Energy: Απαραίτητες οι Εξαγωγές Ισραηλινού Αερίου για να Προχωρήσουν οι Επενδύσεις στο Ισραήλ


Ο αντιπρόεδρος της Noble Energy και υπεύθυνος για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Λόσον Φρίμαν, κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να ενθαρρύνει τις εξαγωγές φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Ταμάρ και Λεβιάθαν, καθώς κάτι τέτοιο είναι στο συμφέρον της χώρας. «Τα δύο κοιτάσματα έχουν πολύ περισσότερο αέριο από ότι χρειάζεται το Ισραήλ», δήλωσε ο ίδιος σε συνέδριο που διεξήχθη πρόσφατα.
Σύμφωνα με τον Φρίμαν, «το ερώτημα είναι που βαδίζουμε στο εξής; Οι αρχές στο Ισραήλ είναι αντιμέτωπες με το πώς να ενθαρρύνουν τις ξένες εταιρείες να επενδύσουν στην εγχώρια αγορά. Πιστεύω ότι πρέπει να επιβεβαιώσουν τις εξαγωγές του αερίου».
Εκτός από τον αντιπρόεδρο της Noble, δηλώσεις έκανε και ο καθηγητής Νικ Μπάτλερ του Ινστιτούτου Kings Policy, ο οποίος απαρίθμησε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις για την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στο Ισραήλ: «Η πρώτη είναι η κατασκευή σταθμού LNG για το αέριο από το Λεβιάθαν, αλλά το ερώτημα είναι που θα φιλοξενηθεί. Οι άλλες επιλογές είναι η εξαγωγή προς Τουρκία μέσω αγωγών, η εξαγωγή μέσω του Εϊλάτ και της Άκαμπα ή η εξαγωγή του αερίου στην Κύπρο και η κατασκευή σταθμού LNG εκεί».
Ο Μπάτλερ πρόσθεσε ότι οι επιλογές αυτές επηρεάζονται από τις πολιτικές συνθήκες. «Θα με εξέπληττε αν η κυβέρνηση κατέληγε να εξαρτάται από τους γείτονές της», τόνισε σχετικά.

Πηγή http://www.energia.gr/article.asp?art_id=64754

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου