Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πτωτική εβδομάδα, έπειτα από ένα μήνα, για τις ευρωπαϊκές αγορές. οι αγορές είναι υπερθερμασμένες και κοντά στα όρια της φούσκας

Πτωτική εβδομάδα, έπειτα από ένα μήνα, για τις ευρωπαϊκές αγορές


Με πτώση έκλεισαν την Παρασκευή οι ευρωπαϊκές αγορές, επισφραγίζοντας την πρώτη αρνητική εβδομάδα τους εδώ και ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιβραδύνουν τα προγράμματα τυπώματος χρήματος.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,63% στις 6.654 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,26% στις 3.956 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με πτώση 0,56% στις 8.305 μονάδες.
Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 1,7%. Ήταν η πρώτη του πτωτική εβδομάδα από τις 19 Απριλίου, καθώς ο Ben Bernanke της Fed άφησε να φανεί ότι θα επιβραδύνει το τύπωμα χρήματος  καθώς η αμερικανική οικονομία θα ανακάμπτει.
“Οι τελευταίες δύο ημέρες δείχνουν πώς άλλαξε το κλίμα, καθώς ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι οι αγορές είναι υπερθερμασμένες και κοντά στα όρια της φούσκας, αντί να ακολουθούν την πραγματική οικονομία”, δηλώνει στο Bloomberg ο  Hugo Fontinha, διαχειριστής κεφαλαίων της State Street Global Advisors. “Θα είναι μια μεγάλη ανησυχία όταν η Fed επιβραδύνει το πρόγραμμα τυπώματος χρήματος και σίγουρα θα είναι ένα σοκ για τις αγορές, αν και αυτό ίσως απέχει ακόμα αρκετά”.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, και έδειξαν τις παραγγελίες διαρκών αγαθών να αυξάνονται κατά 3,3% τον Απρίλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση 1,5%, θεωρείται ότι εντείνουν τις πιθανότητες στροφής της Fed στο τύπωμα χρήματος.
Θετικά ήταν, πάντως, τα μακροοικονομικά στοιχεία και στη Γερμανία, όπου η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες. Ο δείκτης Ifo ενισχύθηκε το Μάιο στην τιμή 105,7 από 104,4 τον Απρίλιο.
Στις μετοχές που ξεχώρισαν την Παρασκευή στην Ευρώπη, η Raiffeisen Bank υποχώρησε κατά 2,1% καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της  Herbert Stepic προσέφερε την παραίτησή του, εν μέσω έρευνας για τις επενδύσεις του μέσω offshore λογαριασμών.
Η Next σημείωσε πτώση 2,4% έπειτα από την υποβάθμισή της σε underweight από τη Morgan Stanley.
Απώλειες 3,4% για την Telecom Italia, η οποία καθυστέρησε την απόφαση για την προτεινόμενη απόσχιση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της.


Πηγή: Πτωτική εβδομάδα, έπειτα από ένα μήνα, για τις ευρωπαϊκές αγορές | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/12276/ptotiki-evdomada-epeita-apo-ena-mina-gia-tis-eyropaikes-agores#ixzz2UOxd27Gv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου