Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Οι βίζες, μας φέρνουν επενδυτές σε ακίνητα

Η τιμή έχει ορισθεί στις 250.000 ευρώ. Με την αγορά ή τη χρονομίσθωση ενός ακινήτου αυτής της αξίας (και πάνω), «οι πόρτες ανοίγουν». Έντονο ενδιαφέρον από τη Ρωσία, την Κίνα και αραβικές χώρες.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα Ρώσοι, Κινέζοι, Άραβες και όποιοι «τρίτοι» επιθυμούν να εξασφαλίσουν βίζα 5ετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης και κατ’ επέκτασιν, μέσω της Συνθήκης του Σένγκεν, πρόσβαση στην Ευρωζώνη. Η τιμή έχει ορισθεί στις 250.000 ευρώ. 


Με την αγορά ή τη χρονομίσθωση ενός ακινήτου αυτής της αξίας (και πάνω), «οι πόρτες ανοίγουν». Ο νόμος έχει ψηφισθεί και όλοι βρίσκονται σε φάση αναμονής για την εφαρμογή του. Οπως πληροφορείται η «Κ», ήδη η πρώτη συμφωνία μεγάλης ελληνικής εταιρείας real estate με κινεζικό γραφείο πρακτόρευσης έχει κλειστεί. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα έρθουν, θα επιλέξουν και αφού αγοράσουν, θα εξασφαλίσουν τη βίζα και τα συνακόλουθα. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο άνοιξε δρόμους και προς αυτήν την κατεύθυνση. Εντονο ενδιαφέρον αναμένεται και από τη Ρωσία. Περιοχές με ζήτηση; Χαλκιδική, Πελοπόννησος και νησιά του Αιγαίου, για εξοχικές κατοικίες.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/233146/oi-vizes-mas-fernoun-ependutes-se-akinita/#ixzz2UOGeQ93q 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου