Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Exotix: Τα 3 σενάρια για την Ελλάδα και πώς κινούνται τα ομόλογα σε καθένα από αυτά

Exotix: Τα 3 σενάρια για την Ελλάδα και πώς κινούνται τα ομόλογα σε καθένα από αυτά


Το σενάριο της ανάκαμψης, με θετικές εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό μέτωπο, που θα ρίξουν την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στο 5,5% και του 30ετούς στο 6%, αποτελεί σύμφωνα με την Exotix το πιθανότερο για την Ελλάδα. Η χρηματιστηριακή εταιρεία, που ειδικεύεται σε εξωτικές και distressed επενδύσεις, δίνει σε αυτό το σενάριο πιθανότητες 50%.

Στο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να “τρικλίζει”, με την οικονομία σε πιο αργή ανάκαμψη και την εσωτερική ειδησεογραφία να απογοητεύει, οι αποδόσεις αναμένεται να παραμείνουν κοντά στα σημερινά επίπεδά τους. Οι πιθανότητες του σεναρίου αυτού είναι, σύμφωνα με την Exotix, 30%.
Τέλος, στο “σενάριο της εξόδου”, προβλέπεται πολιτική αστάθεια και ακραίες εντάσεις στην ελληνική οικονομία, που  θα οδηγήσουν τις τιμές των ελληνικών ομολόγων σε βουτιά και την απόδοση των πιο μακροπρόθεσμων τίτλων στο 24%. Αυτό το σενάριο έχει πιθανότητες 20%.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό 10ετές ομόλογο κυμαίνεται σήμερα στο 63,5 με απόδοση στο 8,5%. Τις τελευταίες ημέρες, η απόδοση του 10ετούς έχει σημειώσει χαμηλό στο 8,1%, με την τιμή να φτάνει στο 66,5.
Το strip κυμαίνεται στο 51,5 και η απόδοση του 30ετούς στο 8,35%. 


Πηγή: Exotix: Τα 3 σενάρια για την Ελλάδα και πώς κινούνται τα ομόλογα σε καθένα από αυτά | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/12243/exotix-ta-3-senaria-gia-tin-ellada-kai-pos-kinoyntai-ta-omologa-se-kathena-apo-ayta#ixzz2UOyfrB96

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου