Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

"Καμπανάκι" χρεοκοπίας χτυπά το ινστιτούτο ZEW


 Καμπανάκι  χρεοκοπίας χτυπά το ινστιτούτο ZEW
Τα χειρότερα όχι μόνο δεν έχουν περάσει για την Ευρωζώνη, αλλά έπονται… Αυτό υποστηρίζουν σήμερα οι αναλυτές του γερμανικού ινστιτούτου ZEW και κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για το μέλλον της Ευρωζώνης, προβλέποντας ακόμη και χρεοκοπίες ...κάποιων χωρών!

Όπως αναφέρουν στη σημερινή τους έκθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ και το ενδεχόμενο κάποια χώρα να χρεοκοπήσει παραμένουν οι μεγάλοι κίνδυνοι για τη γερμανική οικονομία.

«(Ο μεγαλύτερος κίνδυνος) είναι ακόμη η Ευρωζώνη. Παραμένει ο κίνδυνος κάποιες χώρες στην Ευρωζώνη… να χρεοκοπήσουν» τονίζει ο Marcus Kappler, αναλυτής του ZEW. «Δεν το βλέπουμε αυτό άμεσα, όμως η κρίση παρέλειψε να σχολιάσει και την απόφαση της ΕΚΤ να αγοράσει ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών, τονίζοντας πως αυτή η κίνηση δεν άλλαξε προς το θετικό τη στάση των επενδυτών προς την Ευρωζώνη.


Αναφορικά με τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, οι αναλυτές του ZEW εκτιμούν ότι έχει να αντιμετωπίσει ακόμη αρκετές προκλήσεις κι, όπως προεξοφλούν, βαδίζει προς επιβράδυνση αντί να ανοίξει το βηματισμό της. «Οι οικονομικοί κίνδυνοι είναι σημαντικοί. Η επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης προς την Ευρωζώνη είναι καθοριστικής σημασίας για τη θετική πορεία των οικονομικών μεγεθών (στη Γερμανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου