Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο Πούτιν "διώχνει" τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας

Απομάκρυνε ο Ρώσος πρόεδρος τον Ανατόλι Σερντιούκοφ από την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη έρευνας σε βάρος του αξιωματούχου για τους όρους πώλησης περιουσιακών στοιχείων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.



Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη ώστε «να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες διενέργειας μίας αντικειμενικής έρευνας».

Ο Σερντιούκοφ δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων λόγω της δραστικής περικοπής μονάδων και θέσεων αξιωματικών -ο Πούτιν, ωστόσο, τον είχε στηρίξει μέχρι στιγμής έναντι όσων τον επέκριναν.

Ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του υπουργού, και την αντικατάστασή του από τον Σεργκέι Σόιγκου, ο Πούτιν άφησε να φανεί ότι η απόφαση συνδέεται με την έρευνα σε βάρος του Σερντιούκοφ.

Η έρευνα αφορά την πώληση περιουσιακών στοιχείων, ιδιαίτερα ακινήτων, των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες της αξίας της. Η επιτροπή που ερευνά την υπόθεση υποστηρίζει ότι το κόστος του Δημοσίου φτάνει τα τρία δισ. ρούβλια σε λίγες μόνο περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου