Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο για τα ελληνικά λιμάνια

Συνολικά 22 αιτήματα ενημέρωσης από διεθνείς επενδυτές, με ενδιαφέρον στα λιμάνια, τουριστικά και εμπορικά έχει δεχθεί η «Επενδύστε στην Ελλάδα» κατά τη διετία 2011-2012.



Αυτό το στοιχείο προκύπτει από έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Στέφανου Ησαΐα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Οι χώρες προέλευσης των επενδυτών είναι: Αυστραλία, Αυστρία, Βρετανία, Γερμανία, Ελβετία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Ουγγαρία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και το κύριο ενδιαφέρον εστιάζεται στους τουριστικούς λιμένες.


Σύμφωνα με σχετική μελέτη, αν τα 2/3 των επιβατών που επισκέπτονται την Ελλάδα ξεκινούν από ελληνικά λιμάνια, σε συνδυασμό με την αύξηση της διεθνούς ζήτησης, το 2016, τα ετήσια έσοδα από την κρουαζιέρα θα μπορούσαν να εκτιναχθούν στα 2 δις ευρώ.
Βέβαια, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζονται επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις, σύγχρονοι τερματικοί σταθμοί υποδοχής επιβατών και υψηλού επιπέδου παροχή λιμενικών υπηρεσιών.


Πηγή: ypodomes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου