Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η ΡΩΣΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, ο χρόνος για την εξεύρεση κοινής γλώσσας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ σχετικά με τις διαφορές τους  για την αντιπυραυλική άμυνα εξαντλείται.

«Ενώ τα σχέδια των ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα παίρνουν σάρκα και οστά, ο χρόνος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης εξαντλείται». Δήλωσε ο Alexander Lukashevich  εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών σε δημοσιογράφους.

Επιπλέον, ο Lukashevich δήλωσε ότι: «Είμαστε βέβαιοι πως μια μακρόπνοη και διαφανής πολιτική που στοχεύει στην ανάπτυξη σχέσεων ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού θα συμβάλλει στην ασφάλεια και σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο».

Ακόμη, ο Ρώσος εκπρόσωπος κάλεσε « τους εταίρους της Ρωσίας» στο Συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ να επιλέξουν μια τέτοια πολιτική. Τόνισε ότι η Μόσχα «είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο» γύρω από το ζήτημα της αντιπυραυλικής άμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο Lukashevich δήλωσε ότι η Ρωσία χαιρετίζει την πολιτική δήλωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ότι η αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη δεν στοχεύει ενάντια στη Ρωσία, αλλά επέμεινε σε νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: « Βλέπουμε τις διαβεβαιώσεις της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο… ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά τέτοιες πολιτικές δηλώσεις δεν είναι δυνατό να χρησιμεύσουν ως θεμέλιο για τη συνεργασία… νομικές εγγυήσεις… είναι απαραίτητες για τη Ρωσία».


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παναγιώτης Ι. Ψύλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου