Κυριακή 19 Μαΐου 2013

In interview, Syria’s Assad says he will not step down, voices skepticism on peace talks

In a rare interview published Saturday, Syrian President Bashar al-Assad expressed doubt about the likely success of planned peace talks between his government and opposition forces and said he has no intention of stepping down.
AP - In this photo released by the Syrian official news agency SANA, Syrian President Bashar al-Assad, right, speaks during an interview with the Argentine newspaper Clarin and the Argentine state news agency Telam, in Damascus

In the interview, given to Argentina’s Clarin newspaper, the embattled leader also said he plans to run in a presidential election in 2014 and suggested that the rebels and their backers in the West do not want peace.

99 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΣΟΔΟ ΑΝΑ ΕΠΙΒΑΤΗ Η κρουαζιέρα το «φιλέτο» του τουρισμού

Η κρουαζιέρα μπορεί να απογειώσουν τον ελληνικό τουρισμό και να φέρουν πρόσθετα έσοδα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία.
25% αυξήθηκαν στο α' τρίμηνο οι επιβάτες που έφτασαν με κρουαζιερόπλοια στο Πειραιά.
25% αυξήθηκαν στο α' τρίμηνο οι επιβάτες που έφτασαν με κρουαζιερόπλοια στο Πειραιά.
Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι το α' τρίμηνο του έτους οι επιβάτες κρουαζιέρας που έφτασαν στον Πειραιά ήταν κατά 25% περισσότεροι σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, στους επιβάτες homeporting σημειώθηκε αύξηση κατά 22% και στους transit 25%.

Η «διαρθρωτική κατάρρευση» της ελληνικής οικονομίας

Όπως δείχνει η διεθνής εμπειρία (και παρουσιάζουν με πολύ γλαφυρό τρόπο οι Reinhart-Rogoff [1]), όταν μία χώρα χρεοκοπεί, η απομείωση του χρέους (haircut) είναι τις περισσότερες φορές αναπόφευκτη. Πράγμα που συνεπάγεται απώλεια για τους πιστωτές. Στην περίπτωση, όμως της Ελλάδας το 2010 το πρόβλημα ήταν πιο σύνθετο. Τυχόν απώλειες των πιστωτών, δηλαδή κυρίως των ευρωπαϊκών τραπεζών, θα δημιουργούσαν κινδύνους οι οποίοι ήταν αδύνατον την συγκεκριμένη στιγμή να σταθμισθούν και να εκτιμηθούν σε όλες τους τις διαστάσεις, λαμβανομένων υπ’ όψιν τόσο της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας όσο και του γεγονότος ότι η Ελλάδα ήταν μέλος μιας νομισματικής ένωσης, η οποία δεν διέθετε μηχανισμούς αντιμετώπισης παρόμοιων κρίσεων. Ο κίνδυνος δεν ήταν απλά μία επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας αλλά η κατάρρευση της ίδιας της νομισματικής ένωσης. Υπό τις συνθήκες αυτές είναι απολύτως φυσικό η πολιτική που θα επιλεγεί να ιεραρχεί τους κινδύνους αναλόγως της σοβαρότητάς τους.
(Francois Lenoir / Reuters)

Ο ισχυρισμός ότι οι Ευρωπαίοι και οι διεθνείς διασώστες της Ελλάδας, προκειμένου να μην υπάρξει «ύφεση», όφειλαν να επιλέξουν μία πολιτική η οποία θα είχε σαν στόχο να συνεχίσει η ελληνική οικονομία να συμπεριφέρεται ως μία οικονομία με ΑΕΠ 310 δισεκατομμυρίων ευρώ, (γιατί σε αυτό το επίπεδο την τοποθετούσε η τελική κατανάλωση των νοικοκυριών της ύψους 170 δισεκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που η πραγματική παραγωγική δυναμικότητά της δεν έφτανε ούτε τα 200), είναι ανεδαφικός. Πρώτον διότι, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, μέλημα των ξένων πιστωτών δεν ήταν η ευημερία των Ελλήνων πολιτών αλλά η διάσωση των δικών τους οικονομιών από τις επιπτώσεις της ελληνικής χρεοκοπίας. Και, δεύτερον, διότι και για όσους είχαν ως κύριο και αποκλειστικό μέλημά τους τα ελληνικά συμφέροντα, θα ήταν απολύτως παράλογο και καταστροφικό να υποστηρίξουν και να επιδιώξουν την συνέχιση της ίδιας ακριβώς πορείας που μέχρι την στιγμή εκείνη είχε ακολουθήσει η ελληνική οικονομία. Αυτό -ακόμη και αν ήταν εφικτό- θα σήμαινε ότι πολύ σύντομα όχι πλέον η ελληνική οικονομία αλλά η ελληνική κοινωνία συνολικά θα διαλυόταν στα εξ ων συνετέθη.

Ο Πούτιν «απαντά» στον Ερντογάν και στον Ομπάμα




Την στιγμή που ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ, Μπάρακ Χιουσέγιν Ομπάμα συναντά τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και θέτει επί τάπητος το μέλλον της Συρίας, η Μόσχα πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα το οποίο προκαλεί έντονο προβληματισμό στην τουρκική πρωτεύουσα. 

Ετοιμάζουν θρησκευτικό πόλεμο, με "πρωταγωνιστή" την Τουρκία!

Ερντογάν: Ταξίδι καμπή στην Ουάσιγκτον

Το ταξίδι του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, είναι από μόνο του ένα γεγονός που συγκεντρώνει τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας. Ο λόγος είναι απλός. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατόπιν συνενόησης και με την άδεια, φυσικά, της αμερικανικής κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών, ταξίδεψε στις ΗΠΑ συνοδευόμενος από το …μισό υπουργικό του συμβούλιο, ήτοι από τους:

The Resistible Fall of Europe: An Interview with George Soros

On May 12, George Soros was awarded the Tiziano Terzani Prize for his 2012 book Financial Turmoil published in Italy by Hoepli. The following interview is adapted from a press conference held in Udine, Italy, on that occasion.

This illustration is by fair use. and comes from <a href="http://www.newsart.com">NewsArt.com</a>, and is the property of the NewsArt organization and of its artist. Reproducing this image is a violation of copyright law.
Illustration by fair use.


INTRODUCTION 

SOROS: I have been very concerned about Europe. The euro is in the process of destroying the European Union. To some extent, this has already happened, in the sense that the EU was meant to be a voluntary association of equal states. The crisis has turned it into something that is radically different: a relationship between creditors and debtors. And, in a financial crisis, the creditors are in charge. It is no longer a relationship between equals. The fate of Italy, for example, is no longer determined by Italian politics – which is in a crisis of its own, I would say – but rather by the creditor/debtor relationship. That is really what dictates policies.

Μ. Μπαρνιέ στην «Κ» : Οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ θα πληρώνουν τη χρεοκοπία μίας τράπεζας

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, Μισέλ Μπαρνιέ, οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, οι οποίες ως γνωστόν δεν καλύπτονται από την εγγύηση του κράτους, θα «επιστρατεύονται» σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα έπεται, μόνο στην περίπτωση που τα κεφάλαια δεν επαρκούν. Ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ είναι ξεκάθαρος. Και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς παγίωση του «κυπριακού» μοντέλου. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μπαρνιέ θεωρεί δεδομένο ότι η τραπεζική ενοποίηση θα θωρακίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης, καθιστώντας το ενδεχόμενο πλήγματος στις καταθέσεις ακραίο σενάριο. Ο Γάλλος αξωματούχος υποστηρίζει ότι καταθέτες, ομολογιούχοι και μέτοχοι των τραπεζών έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Ιντερνετικό Στοίχημα: Η κυνηγητική περίοδος αρχίζει (ξανά)

κυνηγι-ιντερνετικο-στοιχημα

Το Pokerlandgr.com έκανε γνωστό σήμερα τα ξημερώματα πως εξαιτίας των νομοθετικών ρυθμίσεων του ιντερνετικού στοιχήματος και πόκερ στην Ελλάδα, αποφάσισε την παύση της δημοσίευσης των επιτυχιών των Ελλήνων παικτών στο online πόκερ, ενώ θα αποφύγει την αναφορά στις δραστηριότητες των εταιριών που δεν έχουν πάρει έστω και προσωρινή άδεια (οι γνωστές «24»). 

Ιντερνετικό στοίχημα: Τελικά πόσα είναι τα… φανταστικομμύρια;


Άλλοι λένε πως θα φέρουν πίσω τα 3.5 δισεκατομμύρια του παράνομου online τζόγου, άλλοι εκτιμούν πως τα συνολικά έσοδα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον παράνομο τζόγο αγγίζουν τα 7δις ευρώ. Είναι τελικά τόσα πολλά τα εκατομμύρια του ιντερνετικού τζόγου ή τα παραπάνω νούμερα είναι όνειρα θερινής νυκτός; Οι απαντήσεις για το ιντερνετικό στοίχημα ήδη υπάρχουν σε διάφορες μελέτες που μπορεί ο καθένας να βρει δωρεάν στο διαδίκτυο.