Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Το Ισραήλ αποκλείει αγωγούς μέσω Τουρκίας


Noble_Energy01
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Το Ισραήλ ξεκάθαρα αποκλείει μεταφορά αερίου με αγωγούς μέσω Τουρκίας. Η θέση αυτή διατυπώθηκε και χθες κατά τις επαφές που είχε ο υπουργός Εμπορίου και Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λακκοτρύπης, στο Τελ Αβίβ. Μια θέση που ξεκαθαρίζει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο και ταυτίζεται πλήρως με αυτή της κυπριακής πλευράς.

Τρίτο κόμμα με 8,5% η Χρυσή Αυγή σε νέα δημοσκόπηση






Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στην Α' Πειριφέρεια Αθηνών από την GPO για λογαριασμό του Νewpost.gr.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από 7-11 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή και την προφυλάκιση της ηγεσίας της.

Όταν η Ευρώπη συμπεριφέρεται ως τοκογλύφος

Το ΤΑΝΕΟ στη λίστα Λαγκάρντ; - Cover Image

 

Πριν καλά-καλά αρχίσει η κουβέντα για τα χρήματα που θα χρειαστεί η Ελλάδα το επόμενο διάστημα και για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους, οι εταίροι έδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί.
Ο Γερμανός Γιέργκ Άσμουσεν, μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ έσπευσε να απορρίψει κάθε κουβέντα για να καλυφθεί το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό με σχετικά ανώδυνο τρόπο για την Ελλάδα.

Έμμεσες υποδείξεις STRATFOR στην Τουρκία: «Πάρτο αλλιώς, θα βρεις»…

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ανάλυση που δημοσίευσε το γνωστό αμερικανικό think tank για το μέλλον της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αφού όσα αναφέρονται θα μπορούσαν, μέσω «διασταλτικής» ερμηνείας έστω, να θεωρηθούν ότι αποτελούν έμμεσες υποδείξεις σε μια χώρα με την οποία στο παρελθόν οι σχέσεις φαινόντουσαν να είναι ιδιαιτέρως θερμές.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η ανάλυση ξεκινά με την επισήμανση, ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική στηριζόταναφενός στην ενίσχυση μετριοπαθών σουνιτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, το οποίο μαζί με την «ανταγωνιστική σχέση» με το Ισραήλ, θα βοηθούσε στην επέκταση της επιρροής της στον αραβικό κόσμο και αφετέρου στη χρήση πολιτικού και οικονομικού κατευνασμού (appeasement) για την ανάσχεση της τάσης των Κούρδων για απόσχιση. Οι πολιτικές αυτές όμως που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους Ερντογάν και Νταβούτογλου, έχουν ημερομηνία λήξης, επειδή αμφότερες αντιβαίνουν στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν…

Germany has won its fight to delay EU law for curbing CO2 emissions from cars

 
 
Germany has won its fight to delay a proposed EU law aimed at curbing CO2 emissions from cars.

The original legislation agreed with MEPs in June said carmakers must reduce their fleets’ average emissions to 95 grammes per kilometre by 2020.

Iran Says Its ‘Realistic Plan’ Can Break Nuclear Deadlock



Iran
Iran
By


The Iranian deputy foreign minister says the “realistic and balanced” proposal Iran will offer in the upcoming nuclear talks leaves no excuses for the six major world powers to refuse the plan.

Abbas Araqchi, who is a member of the Iranian negotiating team, said that Iran’s proposed package is based on “the same step-by-step approach which was brought up and in general agreed upon” in meetings with the six major world powers — Russia, China, France, Britain, and the US plus Germany.

Araqchi added that Iran’s “logical, balanced and realistic” plan makes it possible for both sides to take the first step toward breaking the deadlock over Tehran’s civilian nuclear program.