Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Σχέδιο Αμνηστίας για τις ελβετικές τράπεζες


Οι 300 τράπεζες της Ελβετίας έχουν επιστρατεύσει πλήθος ελεγκτών, δικηγόρων και άλλων εργαζομένων στα ιδρύματά τους για να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν αμνηστία από τις ΗΠΑ για την βοήθεια που παρείχαν σε Αμερικανούς φοροφυγάδες, πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου.

Εκπληκτική ευρωστία παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία – Οφείλεται στον Πρόεδρο και τη Fed


obama-bernanke01-23december2013
Τα στοιχεία αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη: την περασμένη Παρασκευή, το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε προς τα πάνω την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, που το τρίτο τρίμηνο αυτού του έτους θα φτάσει το 4,1%. Πρόκειται για το τρίτο καλύτερο τρίμηνο από το 2006.
Η ευχάριστη έκπληξη προέρχεται από την κατανάλωση, η οποία αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2%. Ο δείκτης αυτός έχει θεμελιώδη σημασία, αφού αντιπροσωπεύει γύρω στο 70% της οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί κατανάλωσαν περισσότερες υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εστίαση.

Stratfor: Οι πέντε παγκόσμιες γεωπολιτικές τάσεις που θα καθορίσουν το 2014

Stratfor: Οι πέντε παγκόσμιες γεωπολιτικές τάσεις που θα καθορίσουν το 2014

Τις πέντε παγκόσμιες γεωπολιτικές τάσεις που θα διαμορφώσουν το διεθνές σκηνικό περιγράφει το αμερικανικό think tank Stratfor, σε σημείωμά του για το τέλος της χρονιάς.

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του οι τάσεις αυτές είναι:

Iran's Turkish Gold Rush





Τurkey's Islamist government is being rocked by the most sweeping corruption scandal of its tenure. Roughly two dozen figures, including well-connected business tycoons and the sons of top government ministers, have been charged with a wide range of financial crimes.