Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΡΣΙ Αίγυπτος: Ετοιμοπόλεμος ο στρατός σε περίπτωση ταραχών

Έτοιμος να επέμβει θα είναι ο αιγυπτιακός στρατός σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές στη χώρα με την ευκαιρία των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί τις προσεχείς ημέρες από τους αντιπάλους του προέδρου Μόρσι, όπως προειδοποίησε ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι (αριστερά) και ο υπουργός Άμυνας, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι (δεξιά)
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι (αριστερά) και ο υπουργός Άμυνας, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι (δεξιά)
«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν καθήκον να επέμβουν για να εμποδίσουν την Αίγυπτο να βυθιστεί σε ένα σκοτεινό τούνελ συγκρούσεων και ταραχών», δήλωσε ο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, παραμονή της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή του Μόρσι.

Η Κύπρος στη Νέα Εποχή Γεωστρατηγικές Παράμετροι, Οικονομία, Εξωτερική Πολιτική

Προηγήθηκε η εισαγωγική ομιλία και η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου από εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου.
Στιγμιότυπο από την ημερίδα στην Λευκωσία. Διακρίνονται από αριστερά: Χρ. Ιωάννου, επίκουρη καθηγήτρια Παν/μίου Λευκωσίας, ο πρύτανης του Παν/μίου Μ. Ατταλίδης, Α. Μαυρογιάννης, γενικός δ/ντής του Υπ. Εξωτερικών της Κύπρου και Α. Πηγασίου, ερευνητικός συν

Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, το βράδυ της ίδιας ημέρας, παρατέθηκε επίσημο γεύμα με keynote speaker τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Στην πυκνή και διαφωτιστική ομιλία του, ο Κύπριος ΥΠΕξ χάραξε με λεπτομέρειες τους βασικούς άξονες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του όσον αφορά τις σχέσεις με την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, την Τουρκία, και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Εξήγησε ότι η Κύπρος είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας και προβλεψιμότητας σε μια περιοχή που ταλανίζεται από την ανασφάλεια, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό το σημείο έδωσε μάλιστα ιδιαίτερο βάρος στον άξονα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ως ένα είδος συνεργασίας που ευνοεί τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή. Εξάλλου, άσκησε κριτική στο μοντέλο της Τουρκίας του Ερντογάν το οποίο φαίνεται να ξεθωριάζει ενώ επισήμανε ότι όσον αφορά το κυπριακό, η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα εργαστεί για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση, όμως, εκτός και πέρα από το πλαίσιο του σχεδίου Ανάν το οποίο έχει απορριφθεί οριστικά από τη μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού.

Meet the Seven Men Obama Considers Enemies of the State

Late Friday, the Washington Post revealed that federal prosecutors have charged Edward Snowden, the former National Security Agency contractor behind a series of revelations about the agency's intelligence-gathering operations, with espionage.

Red Star: Another advanced hacking crew from China is revealed

red star victims
In the spirit of last February’s report by Mandiant detailing the exploits of a Chinese-government-linked hacker group, Russian IT security giant Kaspersky Lab today released a report on another sophisticated Chinese cyber-espionage outfit, dubbed the Red Star APT (Advanced Persistent Threat) by the lab.
According to the lab, this advanced hacker group of about 50 people has been active since at least 2005, possibly 2004, and has invaded the networks of more than 350 “high profile” victims ranging from Tibetan and Uyghur freedom activists to government agencies, embassies, universities, defense contractors, and oil companies in 40 countries using “covert surveillance” and espionage software called NetTraveler. (The name sounds so innocent, doesn’t it?)