Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

U.S. Helps Allies Trying to Battle Iranian Hackers

The Obama administration has begun helping Middle Eastern allies build up their defenses against Iran’s growing arsenal of cyberweapons, and will be doing the same in Asia to contain computer-network attacks from North Korea, according to senior American officials.

The American officials would not say which countries in the Persian Gulf have signed up for help in countering Iran’s computer abilities. But the list, some officials say, includes the nations that have been the most active in tracking Iranian arms shipments, intercepting them in ports and providing intelligence to the United States about Iranian actions. The three most active in that arena are Saudi Arabia, the United Arab Emirates and Bahrain.

IDF derides Hezbollah report of Israeli bombs found in Qusair battle zone

Hezbollah television channel al-Manar on Friday claimed Israeli ammunition was found in the Syrian battle zone border town of Qusair, but the IDF was quick to explain that the “bombs” are non-lethal and date back to before Israel’s withdrawal from Lebanon in the year 2000.
Al-Manar TV shows "illuminating bombs" bearing Hebrew lettering, June 7, 2013 (photo credit: youTube)
Al-Manar also claimed that Uzi guns, missiles, gas masks, and communication devices were found in the town, which was seized on Wednesday from rebel groups by forces loyal to Syrian President Bashar Assad. The report seemed designed to underline Assad and Hezbollah claims that Israel is directly aiding rebel forces, something Israel firmly denies.

Ομπάμα: Σας παρακολουθούμε, δεν σας ακούμε

Για πρώτη φορά αφότου έγινε γνωστό ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις επικοινωνίες των πολιτών μέσω τηλεφώνων και διαδικτύου, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι κανείς δεν ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες των αμερικανών πολιτών. Είπε μάλιστα ότι τα σχετικά προγράμματα παρακολούθησης τηρούν την ισορροπία μεταξύ της προστασίας των αμερικανών από ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα και της διασφάλισης της ιδιωτικότητάς τους. Ανησυχία για τις παρακολουθήσεις εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Σίλικον Βάλεϊ ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι τα προγράμματα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών είχαν εγκριθεί από το Κογκρέσο καθώς και ότι οι παρακολουθήσεις των κινήσεων μέσω Διαδικτύου αφορούν ξένους και όχι αμερικανούς πολίτες. Ο Μπαράκ Ομπάμα συμπλήρωσε ότι αφότου ανέλαβε την προεδρία αύξησε ορισμένες από τις ασφαλιστικές δικλείδες του προγράμματος παρακολούθησης και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει ώστε επί διακυβέρνησής του να σταματήσουν οι τρομοκρατικές πράξεις.

Τα hedge funds βγήκαν για ψώνια σε μετοχές και ομόλογα

Τα επιθετικής στρατηγικής επενδυτικά κεφάλαια δίνουν πλέον τον τόνο στο ελληνικό χρηματιστήριο, σταδιακά όμως οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές επανέρχονται στο προσκήνιο


Πρόκειται για επανάληψη ενός έργου που έχει «προβληθεί» ξανά στο Ελληνικό Χρηματιστήριο: Τα επενδυτικά κεφάλαια που είναι διατεθειμένα να αναλάβουν ρίσκο προχωρούν σε τοποθετήσεις όταν όλοι τις αποφεύγουν, καρπώνονται τεράστιες υπεραξίες και μετά... έρχεται το «ιππικό». Η τεράστια άνοδος της τότε Σοφοκλέους στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 είχε προετοιμαστεί από funds που πόνταραν στις προοπτικές της τότε αναδυόμενης χρηματιστηριακής αγοράς. Εν όψει της εισόδου της χώρας στη νομισματική ένωση, τη σκυτάλη παρέλαβαν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, αμοιβαία κεφάλαια και pension funds, πολλοί από τους οποίους παραμένουν -αν και όχι στον ίδιο βαθμό- μέχρι και σήμερα μέτοχοι σε ελληνικές εισηγμένες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» Ερντογάν: Επεισόδια έγιναν και στην Ελλάδα. Ποιος αντέδρασε;

Συνεπής προς την στάση που έχει υιοθετήσει μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε επίθεση εναντίον της λαϊκής βούλησης τις διαδηλώσεις, καταγγέλοντας μια μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα, συγκρίνοντας παράλληλα τις ταραχές στην Τουρκία, με αυτές στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερντογάν: Επεισόδια έγιναν και στην Ελλάδα. Ποιος αντέδρασε;
«Υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση και μεγάλη εκστρατεία ψεμάτων από τα social media», υποστήριξε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια ημερίδας με θέμα τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κων/λη.

Το παιχνίδι της Χεζμπολάχ στη Συρία

Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, φαίνεται να διέβη τον Ρουβίκωνα, την περασμένη εβδομάδα. Σε μια προκλητική ομιλία του στις 25 Μαΐου, τόνισε την απεριόριστη υποστήριξη της λιβανέζικης σιιτικής μαχητικής οργάνωσης στο καθεστώς του Άσαντ στη Συρία. Με αυτό τον τρόπο, ήρε το πέπλο της μυστικότητας που είχε καλύψει την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη Συρία. Φυσικά, η υποστήριξη της Χεζμπολάχ στη Συρία δεν είχε τεθεί ποτέ υπό αμφισβήτηση. Ωστόσο, η οργάνωση είχε εργαστεί επιμελώς για να καλύψει τα ίχνη της, ακόμα και όταν ο αριθμός των κηδειών για εκείνους που «μαρτύρησαν» στη Συρία αυξανόταν.
Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ, κυματίζουν σημαίες και μια φωτογραφία που απεικονίζει τον ηγέτη της Χασάν Νασράλα μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Συρίας, Χαφέζ αλ – Άσαντ και τον νυν πρόεδρο Μπασάρ αλ – Άσαντ. (Ali Hashisho / Reuters)

Πέρα από τη δημόσια επιβεβαίωση όσων ήδη υπέθεταν όλοι, η ομιλία, η οποία ήταν σαφώς σεχταριστική, σηματοδοτεί μια κρίσιμη καμπή για την Χεζμπολάχ. Θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη μετατροπή της οργάνωσης από κίνημα αντίστασης σε σεχταριστική πολιτοφυλακή. Ο Νασράλα άσκησε μια πρωτοφανή και καυστική κριτική στους σκληροπυρηνικούς σουνίτες της Συρίας. Ο ίδιος προανήγγειλε μια «νέα φάση» στον αγώνα του Λιβάνου απέναντι στις εξωτερικές απειλές, προσθέτοντας στον κατάλογο των εχθρών που περιλαμβάνει ήδη το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια Συρία ελεγχόμενη από τζιχαντιστές.

Ασάντζ: «Επικίνδυνη κατάρρευση του δικαίου» στις ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ κατήγγειλε χθες την «επικίνδυνη κατάρρευση του δικαίου» στις ΗΠΑ, ενώ η Ουάσιγκτον ακόμη δεν έχει συνέλθει από την κατάπληξη που έχουν προκαλέσει οι διαδοχικές αποκαλύψεις για δύο μυστικά προγράμματα παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΝSA).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει εδώ κι έναν χρόνο, ο Ασάντζ κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι προσπάθησε να «ξεπλύνει» την κατασκόπευση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών, όπως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη σε δύο άρθρα καταπέλτη.

Κυβερνοχώρος και νέο μοντέλο σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας στις συζητήσεις Ομπάμα- Σι Τζινπίνγκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν αργά χθες βράδυ στην αναγκαιότητα συνεργασίας τους για την επίλυση των διαφορών όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ένα θέμα που έχει προκαλέσει πλείστες τριβές στις σχέσεις των δύο πρωτευουσών.
Μιλώντας στην πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που θα έχει με τον Σι στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, ο Ομπάμα δήλωσε πως μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του κατέληξαν στη σύμφωνη γνώμη πως είναι αναγκαίο να τεθούν κοινοί κανόνες πάνω στο ακανθώδες τούτο θέμα.