Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Goldman: Κίνδυνος για "σπιράλ" αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, όπως στην Ιαπωνία

Goldman: Κίνδυνος για "σπιράλ" αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, όπως στην Ιαπωνία


Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δυναμική του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη κρούει η Goldman Sachs, επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής στην ζώνη του Ευρώ θα πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα ίδια προβλήματα με την Ιαπωνία.

Europe’s debt-crisis strategy is near collapse

Municipal workers protest outside parliament during a rally in Athens.

Europe’s debt-crisis strategy is near collapse. The long-awaited recovery has failed to take wing. Debt ratios across southern Europe are rising at an accelerating pace. Political consent for extreme austerity is breaking down in almost every EMU crisis state. And now the US Federal Reserve has inflicted a full-blown credit shock for good measure.

None of Euroland’s key actors seems willing to admit that the current strategy is untenable. They hope to paper over the cracks until the German elections in September, as if that is going to make any difference.

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2014 βλέπει ο Economist

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2014 βλέπει ο Economist

Νέα "ανακούφιση" του χρέους το 2014-2017


 Ένα χρόνο ακόμα, εκτιμά ο Economist ότι θα αντέξει η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ως πιθανό σενάριο τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μαϊο του 2014.

Πώληση κρατικής περιουσίας και δημόσιας γης μέσω ομολόγων, με ανάδοχο τον ESM

Πώληση κρατικής περιουσίας και δημόσιας γης μέσω ομολόγων, με ανάδοχο τον ESM

Τιτλοποιούνται και περνούν σε μια εταιρεία real estate όλα τα δημόσια ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται από το Κράτος – Η αρχή θα γίνει με ιδιοκτησίες των υπουργείων Άμυνας και Γεωργίας


Ομόλογα κρατικών ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θα αντιστοιχούν σε δημόσια περιουσία η οποία δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τα κουπόνια τροφίμων

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τα κουπόνια τροφίμων


Ψηφίστηκε από την αμερικανική Βουλή το αγροτικό νομοσχέδιο, γνωστό ως FarmBill,  χωρίς καμία όμως πρόβλεψη για το ύψος της χρηματοδότησης για τα κουπόνια τροφίμων.

«MΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ MICROSOFT» Guardian: Ετσι κατασκόπευε το διαδίκτυο η NSA

Με την αγαστή συνεργασία της Microsoft οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τους χρήστες του διαδικτύου, παρακάμπτοντας ακόμη και την κρυπτογράφηση της ίδιας της εταιρείας, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό, αποκλειστικό της δημοσίευμα, η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Φωτογραφία: Patrick Sinkel/AP/ Τhe Guardian
Φωτογραφία: Patrick Sinkel/AP/ Τhe Guardian
Τα αρχεία που παρείχε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, δείχνουν τον βαθμό συνεργασίας μεταξύ της Σίλικον Βάλεϊ και των μυστικών υπηρεσιών, την τελευταία τριετία και ρίχνουν φως στην έκταση του προγράμματος παρακολουθήσεων Prism που αποκαλύφθηκε από την Guardian και την Washington Post τον περασμένο μήνα.

Al-Qaeda-affiliated gunmen kill Free Syrian Army commander, rebels say

Syrian rebels said Friday they would retaliate for what they described as the assassination of one of their senior commanders by an al-Qaeda-affiliated group, threatening to widen a rift between moderate and jihadist opposition forces fighting to topple President Bashar al-Assad.
AP - This July 9, 2013 citizen journalism image provided by Aleppo Media Center AMCshows Syrian rebels running during heavy clashes with Syrian soldiers in the Salah al-Din neighborhood of Aleppo, Syria.
The killing of Kamal Hamami, a member of the Western-backed Free Syrian Army’s top executive body, comes amid heightened tensions on the opposition side as jihadist groups extend their influence in rebel-held areas of northern Syria. Rebels said that Hamami, whose nom de guerre is Abu Bassir al-Ladkani, was shot dead Thursday in the coastal province of Latakia by gunmen from the Islamic State of Iraq and the Levant.

Λύση το LNG για το Ενεργειακό Κόστος της Τουρκίας

Η εύκολη μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG) με πλοία επιτρέπει στις χώρες να αγοράζουν φθηνότερο αέριο με βάση βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και η Τουρκία, σύμφωνα με αναλυτές.
Η χώρα προσπαθεί να μειώσει τις ενεργειακές της δαπάνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πληρώνει για το αέριο της όσα και οι ευρωπαϊκές χώρες. Αντιθέτως, η Ε.Ε. καταβάλει λιγότερα χρήματα για το αέριο που προμηθεύεται σε σύγκριση με την Τουρκία.

Το Ιράκ αδυνατεί να σταματήσει την αερομεταφορά ιρανικών όπλων στη Συρία

Το Ιράκ δεν είναι σε θέση να εμποδίσει το Ιράν να μεταφέρει όπλα στη Συρία μέσω του εναέριου χώρου του, τονίζει ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ασάρκ αλ-Αουσάτ.
"Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τη μεταφορά όπλων μέσω του εναέριου χώρου μας και θα ενημερώσουμε επισήμως την ιρανική πλευρά γι΄αυτό. Ομως, δεν έχουμε τη δυνατότητα να τη σταματήσουμε», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο Ζεμπάρι.