Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Διώξη κατά της Morgan Stanley για χρηματιστηριακές παραβάσεις


Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος, εναντίον των εκπροσώπων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley, για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, τον Ιανουάριο του 2011, στη διάρκεια της τότε επιχειρηθείσας συμφωνίας μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, παρήγγειλε, μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.


Η δίωξη, ήδη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφορά στα αδικήματα της «προνομιακής πληροφόρησης» και «ανακριβούς δήλωσης στο Χρηματιστήριο» και αφορά το διπλό ρόλο που αποδόθηκε στον διεθνή οίκο, ο οποίος αφενός εμφανιζόταν ως σύμβουλος της ΕΤΕ το επίμαχο διάστημα και αφετέρου «ανέβαζε» το ποσοστό μετοχών της στην Alpha Bank.

Την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης, διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Φωτογραφία Ιωάννης Λέκκας www.eagleaviation.gr
 Την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης, διέταξε το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.


Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της λειτουργίας του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου των επιχειρήσεων και για τον λόγο αυτόν η ενεργοποίηση της δύναμης έγινε στη βάση των αναγκών της εθνικής διακλαδικής άσκησης «Πυρπολητής». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην άσκηση, που διεξήχθη στην περιοχή της Δοκού, κοντά στην Ύδρα, συμμετείχαν για πρώτη φορά και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

«Στρατηγική Υπόθεση» (1): Κρίση, Ισραήλ και «ελληνικός διάδρομος»


ΣΧΟΛΙΟ:Η πορεία και κυρίως η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η συριακή κρίση, σε άμεση σχέση με την γεωπολιτικής σημασίας αναβάθμιση και ανάδειξη του κουρδικού ζητήματος, θα έπρεπε να έχει προκαλέσει ήδη το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει παράλληλα ως μοχλός πίεσης υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών που θα οδηγήσουν ταχέως προς τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Στη ανάλυση που ακολουθεί σε τρία μέρη – λόγω της έκτασής της, στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται μια ερμηνεία που δίνει έμφαση στο για ποιον λόγο το Ισραήλ φαίνεται σε μια πρώτη ανάγνωση να επωφελείται από την αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή (Ανατολική Μεσόγειος και Μέση Ανατολή), στο δεύτερο μέρος εξηγείται για ποιον λόγο οι Κούρδοι αναδεικνύονται σε κομβικό σύμμαχο της Δύσης και στο τρίτο μέρος θα γίνει μια αποτύπωση των συμπερασμάτων.

Το Ιράν "δε θα επιτρέψει στον εχθρό να προωθηθεί" στη Συρία




Το Ιράν "δε θα επιτρέψει στον εχθρό" να προωθηθεί στη Συρία, αλλά δε βλέπει την ανάγκη επέμβασης προς το παρόν, δήλωσε ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μασούντ Τζαζαγερί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σαργκ.

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας στην περιοχή της Μυρσίνης.

Ψηφιακή αναπαράσταση του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στη Μυρσίνη



Πριν ένα τρίμηνο περίπου η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανέγερση δυο πυρηνικών εργοστασίων στην περιοχή του Ακουγιού (Μυρσίνη) και στη Σινώπη. Το 2013 θα ξεκινήσει η κατασκευή του ενός εργοστασίου αυτού στο Ακουγιού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας παραγωγής του εργοστασίου στο Ακουγιού, Αλεξάντρε Σουπερφίν, (της Rosatom) το πυρηνικό εργοστάσιο θα έχει μέγεθος όσο δυο γήπεδα ποδοσφαίρου ενώ η παραγόμενη ισχύς των τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων του θα φτάνει τα 4.800 MW. Για την ψύξη θα χρησιμοποιηθεί νερό της θάλασσας, γι΄αυτό δε θα χτιστούν πύργοι ψύξης ενώ το νερό θα επιστρέφει στη θάλασσα καθαρό.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζητούν να ξαναγραφτεί η ελληνική ιστορία



Πρόκληση στη Θράκη με το βιβλίο ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού. Φορείς της μειονότητας της Θράκης απαιτούν να αλλάξει κεφάλαιο του βιβλίου για την καταστροφή της Σμύρνης