Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μάλτα: Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές

Το Εργατικό Κόμμα της Μάλτας (αντιπολίτευση) κέρδισε μια ξεκάθαρη νίκη επί του Εθνικιστικού Κόμματος (PN) του απερχόμενου πρωθυπουργού Λόρενς Γκόνζι, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, δήλωσαν σήμερα οι ηγέτες και των δυο κομμάτων.
Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Μάλτα
Ο Γκόνζι αναγνώρισε την ήττα του κόμματός του, μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες προβλέψεις για τα αποτελέσματα, που έδιναν το 55% των ψήφων στο Εργατικό Κόμμα, του οποίου ο ηγέτης Τζόζεφ Μάσκατ μίλησε για «σαρωτική νίκη».

Mexican Anarchists Are Blowing Up Scientists

Anarchists

An Anarchist terror group calling themselves "Individuals Tending Toward Savagery" (ITS) has recently claimed responsibility for a high profile attack on a scientist two years ago, and made several death threats, according to reports.
Dr. Ernesto Méndez Salinas, a biotechnology expert, was shot and killed in 2011, but until this admission his death was largely attributed to the general rise of violence in Mexico, and even later attributed to a rash of car jackings.

Germany's New Anti-Euro Party led by prominent academics

A new German party led by prominent German economists and academics wants to do away with the euro.


DPA
A new German party led by prominent German economists and academics wants to do away with the euro.


Anti-euro political parties in Europe in recent years have so far tended to be either well to the right of center or, as evidenced by the recent vote in Italy, anything but staid. But in Germany, change may be afoot. A new party is forming this spring, intent on abandoning European efforts to prop up the common currency. And its founders are a collection of some of the country's top economists and academics.

Σερβία: «Δέκα χρόνια λέγονταν ψέματα ότι το Κόσοβο είναι σερβικό» Αρθρο του πρωθυπουργού της χώρας στο περιοδικό NIN του Βελιγραδίου

Σερβία: «Δέκα χρόνια λέγονταν ψέματα ότι το Κόσοβο είναι σερβικό»

Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, με αφορμή το άρθρο του πρωθυπουργού της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς (φωτό), εκτιμά ότι η δήλωσή του είναι νέα ένδειξη ότι το Βελιγράδι έχει κάνει ιστορική στροφή στη στάση του, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση


«Δέκα χρόνια λέγονταν ψέματα ότι το Κόσοβο είναι σερβικό και ότι αυτό είναι διακηρυγμένο στο Σύνταγμα» αναφέρει ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σε άρθρο του στο περιοδικό NIN του Βελιγραδίου.

Οθωμανοί, Ντίμμηδες και Ραγιάδες - του Μάριου Ευρυβιάδη

Είναι εντυπωσιακό και χωρίς προηγούμενο αυτό που συμβαίνει, αλλά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν και το ισλαμιστικό του  σινάφι δεν αφήνουν τους Ισραηλινούς να ‘’αγιάσουν’’ όσο και οι τελευταίοι να προσπαθούν. Τελικά οι Ισραηλινοί και για να ακριβολογήσω  οι κρατικοί τους αξιωματούχοι επιδεικνύουν ραγιαδισμό χειρότερο από αυτό των δικών μας εκπροσώπων σε Ελλάδα και Κύπρο, έναντι στην Τουρκία.



Εδώ και τρία χρόνια δεκάδες Ισραηλινοί επίσημοι καθώς επίσης και ανεπίσημοι εντεταλμένοι εκπρόσωποι του Εβραϊκού κράτους   από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Λατινική Αμερική, την Ασία και την Άπω Ανατολή, από μουσουλμανικές χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και όχι  μόνο, παίρνουν τον δρόμο προς τα Σούσα.

"Άνθρωποι με βαλιτσάκια" ευθύνονται για τις ελλείψεις στα φάρμακα


Καταγγελίες σοκ έκανε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται σε πολλά φαρμακεία της χώρας.
Όπως είπε υπάρχουν «άνθρωποι με βαλιτσάκια που κυκλοφορούν από φαρμακείο σε φαρμακείο και αγοράζουν φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες».

Ενώ οι ποινικές διώξεις οδηγούν σε ηχηρές παραιτήσεις η ΔΕΗ υπογράφει συμβάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο Πηγή: Ενώ οι ποινικές διώξεις οδηγούν σε ηχηρές παραιτήσεις η ΔΕΗ υπογράφει συμβάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο


Παραιτήθηκαν Τ. Αθανασόπουλος και Γ. Μέργος την ίδια ώρα που ο Αρθ. Ζερβός υπέγραφε την «αμαρτωλή» σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος  και γγ του υπουργείου Οικονομικών κ Γ Μέργος υπέβαλλαν τις παραιτήσεις του από τις θέσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώτος και του γγ ο δεύτερος - αφού εμπλέκονται στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε στα πρώην μέλη του δ.σ της ΔΕΗ για τη σύμβαση του Αλιβερίου το 2009 - ο νυν πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθρούρος Ζερβός προχώρησε σε υπογραφή της σύμβασης με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παρά το γεγονός ότι  η κατασκευή της μονάδας στην Πτολεμαΐδα που η εν λόγω σύμβαση αφορά βρίσκεται στο επίκεντρο προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα.

Νίπτει τας χείρας της η Μέρκελ

Χωρίς να δίνει τις όποιες υποσχέσεις προς τον Νίκο Αναστασιάδη έκλεισε το τηλέφωνο το Σάββατο η Άγκελα Μέρκελ, η οποία «έριξε» το βάρος της διαπραγμάτευσης για τη δανειακή σύμβαση στην Τρόικα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος άκουσε τον ομοϊδεάτη της Νίκο Αναστασιάδη χωρίς ωστόσο να προχωρά «σε υποσχέσεις ή δεσμεύσεις», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το Βερολίνο. «Η Καγκελάριος το μόνο που είπε στον Κύπριο πρόεδρο είναι πως θα μεταφέρει τις απόψεις του στο Οικονομικό Επιτελείο της Καγκελαρίας, χωρίς όμως να αφήσει να νοηθεί ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε εκπτώσεις».

Πώς το Μνημόνιο κατέστρεψε τέσσερις χώρες

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ της περασμένης εβδομάδας οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν στο Eurogroup να υποστηρίξουν το αίτημα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών που επωμίστηκαν όταν δέχθηκαν τη βοήθεια Ε.Ε.-ΔΝΤ.
«Ολα βαίνουν καλώς», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Τόση σιγουριά...«Ολα βαίνουν καλώς», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Τόση σιγουριά...Η κίνηση αυτή ήταν προϊόν της μαζικής κοινωνικής αντίδρασης στα σκληρά προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, με δυσβάσταχτο κόστος για τους πολίτες. Η πολιτική αμφισβήτηση και αβεβαιότητα των ιταλικών εκλογών, η «ηφαιστειακή» κατάσταση στην Ελλάδα, οι μαζικές διαδηλώσεις σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία και η παλλαϊκή αντίδραση στη Βουλγαρία κατά των ανατιμήσεων στο ρεύμα, με συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης, θορύβησαν τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να προτίθενται να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους.

Citi: Μια ματιά στα δημοσιονομικά μεγέθη του Κατάρ...

Μετά από μία δεκαετία φρενήρους οικονομικής ανάπτυξης, το Εμιράτο του Κατάρ αναδύεται ως η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, καθώς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ξεπερνά πια τα 700.000 δολάρια, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα δεδομένα των γειτονικών Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Citi σε έκθεσή της με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2013, τα παραπάνω δεν αντικατοπτρίζουν τις μεγάλες εισοδηματικές διαφορές εντός της χώρας, οι οποίες είναι εμφανώς εντονότερες σε σχέση με άλλες γειτονικές χώρες (εξαιρουμένων των υπολοίπων χωρών του Κόλπου). Το 85% του πληθυσμού του Κατάρ, σημειώνει η Citi, αποτελείται από ξένο εργατικό δυναμικό, μεγάλο μέρος του οποίου απασχολείται σε χαμηλόμισθες θέσεις χειρονακτικής εργασίας. 

Η Ιορδανία Σκοπεύει να Κατασκευάσει Δύο Πυρηνικούς Αντιδραστήρες

Η Ιορδανία πρόκειται να αποφασίσει τον επόμενο μήνα ποιες κοινοπραξίες θα αναλάβουν την κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων ισχύος 1 GW, έναντι κόστους 12 δις. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή ατομικής ενέργειας της χώρας.
Για τα έργα αυτά ανταγωνίζονται κοινοπραξίες ρωσικών, γαλλικών και ιαπωνικών ομίλων, όπως η Rosatom και η Areva. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αντιδραστήρες είναι απαραίτητοι διότι η Ιορδανία στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις εισαγωγές πετρελαίου και αερίου για τις ανάγκες της, ενώ σήμερα αντιμετωπίζει ενεργειακές ελλείψεις.

Συνομιλίες των Ταλιμπάν με τις ΗΠΑ στο Κατάρ

Συνομιλίες στο Κατάρ διεξάγονται ανάμεσα στους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.
Οι ταλιμπάν διέκοψαν τις συνομιλίες πριν από ένα χρόνο επικαλούμενοι την «ασαφή και ασταθή στάση των Αμερικανών».

"Ανώτεροι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες στο Κατάρ σε καθημερινή βάση», τόνισε ο Καρζάι σε συγκέντρωση με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.