Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συμφωνία επιχειρηματικών λόμπι

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και δέκα χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού ανακοίνωσαν χθες τη μεγαλύτερη συμφωνία εμπορίου και επενδύσεων των τελευταίων περίπου δύο δεκαετιών.
Οι χώρες της νέας συμφωνίας ΤΡΡΚεντρικό ζήτημα της συμφωνίας είναι η επιμήκυνση και η διατήρηση μονοπωλίων που απολαμβάνουν μέσω δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας οι επιχειρήσεις
Η επονομαζόμενη Trans Pacific Partnership (TPP) καλύπτει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας και δημιουργεί ένα νέο οικονομικό μπλοκ στον Ειρηνικό με μειωμένους δασμούς, νέους κανόνες για τις επενδύσεις, για το περιβάλλον και την εργασία.

Όχι, οι Πορτογάλοι δεν υποστήριξαν την λιτότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για portugal elections
Οι πορτογαλικές εκλογές δεν έφεραν μια Βουλή με αυτοδυναμία
Για αλλαγή, οι δημοσκόποι έπεσαν μέσα. Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Πορτογαλίας υπό τον πρωθυπουργό Pedro Passos Coelho, πραγματικά κέρδισε τις κυριακάτικες εκλογές, αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει την αυτοδυναμία. Ο συνασπισμός έλαβε 103 από τις 230 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Antonio Costa έλαβε 85 έδρες.

Iran’s Identity Crisis

Iran’s Identity Crisis
On the flight from Istanbul to Imam Khomeini International Airport, I was struck by how few of the women were veiled. There were barely a handful of scarves amidst the stylish young women in tight jeans and high heels or sneakers and the older women wearing an array of everyday city clothes.