Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

In Cold War Echo, Obama Strategy Writes Off Putin

Even as the crisis in Ukraine continues to defy easy resolution, President Obama and his national security team are looking beyond the immediate conflict to forge a new long-term approach to Russia that applies an updated version of the Cold War strategy of containment.


President Vladimir V. Putin of Russia met Saturday with Prime Minister Dmitry Medvedev.CreditAlexei Druzhinin/RIA Novosti Kremlin, via Associated Press


Just as the United States resolved in the aftermath of World War II to counter the Soviet Union and its global ambitions, Mr. Obama is focused on isolating President Vladimir V. Putin’s Russia by cutting off its economic and political ties to the outside world, limiting its expansionist ambitions in its own neighborhood and effectively making it a pariah state.

Πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή στο Καράκας της Βενεζουέλας, στη διάρκεια συγκρούσεων κουκουλοφόρων και αστυνομικών, στο περιθώριο διαδήλωσης.


Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, αντλιών νερού, αλλά και ανοίγοντας πυρ με πλαστικές σφαίρες. Οι ταραχές σημειώθηκαν στο προάστιο Τσακάο, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου βρίσκοντα τα γραφεία του ΟΗΕ. Στο κτήριο αυτό είχε καταλήξει νωρίτερα μια διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδουρο.

Εμμεση απαγόρευση εισόδου Ελληνοκυπρίων στην Τουρκία καταγγέλλει η Λευκωσία

Οδηγίες προς τους μόνιμους αντιπρόσωπους της Κύπρου στις Βρυξέλλες και στη Νέα Υόρκη να προβούν σε διαβήματα, ζητώντας την παρέμβαση της ΕΕ και του ΟΗΕ, αντίστοιχα, για να αρθεί η πρόκληση της Άγκυρας να επιβάλει εμμέσως απαγόρευση εισόδου των Ελληνοκυπρίων στην Τουρκία, έδωσε το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, θα ενημερωθούν και ξένες κυβερνήσεις διά των πρεσβειών τους στη Λευκωσία.

Εμμεση απαγόρευση εισόδου Ελληνοκυπρίων στην Τουρκία καταγγέλλει η Λευκωσία
Επίσης, το κυπριακό υπΕξ προβαίνει σε ενημέρωση των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους ενθαρρύνει να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες. Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας συνιστά σοβαρή πρόκληση και δεν πρόκειται να την υποβαθμίσει, παρά τις όποιες υποδείξεις μπορεί να υπάρξουν από τρίτους, που δεν θέλουν «να χαλάσει το κλίμα των συνομιλιών».

Αφγανιστάν: Προβάδισμα Αμπντουλά στις εκλογές

Ο πρώην επικεφαλής της αφγανικής διπλωματίας Αμπντουλά Αμπντουλά προηγείται του αντιπάλου του Άσραφ Γάνι, πρώην οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατά 11 εκατοστιαίες μονάδες μετά την καταμέτρηση περίπου του 50% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την 5η Απριλίου στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε χθες η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή.
Κατά τα μερικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η επιτροπή, ο Αμπντάλα συγκεντρώνει το 44,4% των ψήφων έναντι ενός 33,2% του Γάνι, με τους δύο υποψήφιους να προηγούνται με διαφορά των υπολοίπων ως τώρα στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων της αναμέτρησης των συνολικά οκτώ υποψηφίων που διεκδικούν να διαδεχθούν τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.